Let op: in verband met de aangescherpte coronamaatregelen is het gemeentehuis de komende maandagen vanaf 17.00 uur gesloten. 

Papieren coronabewijs aanvragen? Bel dan met de CoronaCheck-helpdesk (0800-1421).

Met trots Cittaslow

Sinds november 2015 heeft de gemeente Echt-Susteren het keurmerk Cittaslow. Cittaslow is het internationale keurmerk voor gemeenten die op het gebied van leefomgeving, landschap, streekproducten, gastvrijheid, milieu, infrastructuur, cultuurhistorie en behoud van identiteit tot de top behoren. De betreffende gemeenten, waaronder Echt-Susteren, profileren zich met een kwalitatieve manier van leven.
Logo Cittaslow

Internationaal gezelschap

Door toe te treden tot de Cittaslow-familie wordt de gemeente onderdeel van een internationaal gezelschap van kleine gemeenten (< 50.000 inwoners) van over de hele wereld (Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Scandinavische landen, Zuid-Korea, Polen, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten en Turkije).
Zij delen een passie voor hun leefomgeving, landschap, streekproducten, gastvrijheid, milieu, infrastructuur, cultuurhistorie en garanderen op een duurzame
manier een hoge levenskwaliteit.


Wat betekent Cittaslow in de wereld?

Cittaslow - van oorsprong een Italiaanse ‘carpe diem’ uitvinding - is een netwerk van steden over de hele wereld die een bepaalde filosofie uitdragen en zo werken. Zijn ze ‘slow’? Zeker niet. Slow leven betekent goed leven: kunnen genieten van de faciliteiten, diensten en voorzieningen die het leven gemakkelijk en plezierig maken. En voor ons als Cittaslow-gemeente: ervoor zorgen dat we onze inwoners dat bieden. Op die manier staat Cittaslow voor kwaliteit en aandacht voor mensen en omgeving.


Wat betekent Cittaslow in Echt-Susteren?

Op 7 november 2015 heeft burgemeester Jos Hessels het keurmerk officieel in ontvangst genomen in het Zweedse Fallköping. “De commissie roemt de manier waarop we onze kernen leefbaar houden (ondersteuning verenigingsleven), hoe we met onze groengebieden omgaan, hoe we werken aan duurzaamheid (bijvoorbeeld gemeenschapshuizen met zonnepanelen) en hoe we onze inwoners betrekken bij onze projecten en besluitvorming. Door het verkrijgen van het Cittaslow-keurmerk hebben we nu een kapstok waar we dit aan op kunnen hangen. Een keurmerk waarmee we ons goed kunnen profileren als woon-, werk- en recreatiegemeente", aldus burgemeester Hessels.
De gemeente is al hartstikke goed bezig. Nu is het zaak om dat te behouden én uit te bouwen naar de gebieden waarop we nog beter kunnen worden. Doel van dit alles is om onze inwoners een nog fijnere woonplek te geven, toeristen te mobiliseren ons te bezoeken en bedrijven te interesseren om zich te vestigen.


Meer weten?

Meer weten over Cittaslow en de deelnemende gemeenten in Nederland? Neem een kijkje op www.cittaslow-nederland.nl.