Vragen over het coronavirus (COVID-19)
Het coronavirus verspreidt zich razendsnel. Om de zorg toegankelijk te houden, moeten we onze contacten tot een minimum beperken. De lockdown en de avondklok blijven tenminste tot en met 20 april van kracht. De avondklok wordt wel iets aangepast. Vanaf 31 maart gaat de avondklok een uur later in om 22.00 uur. Kijk hier voor de maatregelenHier (onder regionale maatregelen) vindt u het 'Intrekkingsbesluit Noodverordening COVID-19' van de Veiligheidsregio Limburg-Noord (18 november 2020). Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Met trots Cittaslow

Sinds november 2015 heeft de gemeente Echt-Susteren het keurmerk Cittaslow. Cittaslow is het internationale keurmerk voor gemeenten die op het gebied van leefomgeving, landschap, streekproducten, gastvrijheid, milieu, infrastructuur, cultuurhistorie en behoud van identiteit tot de top behoren. De betreffende gemeenten, waaronder Echt-Susteren, profileren zich met een kwalitatieve manier van leven.
Logo Cittaslow

Internationaal gezelschap

Door toe te treden tot de Cittaslow-familie wordt de gemeente onderdeel van een internationaal gezelschap van kleine gemeenten (< 50.000 inwoners) van over de hele wereld (Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Scandinavische landen, Zuid-Korea, Polen, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten en Turkije).
Zij delen een passie voor hun leefomgeving, landschap, streekproducten, gastvrijheid, milieu, infrastructuur, cultuurhistorie en garanderen op een duurzame
manier een hoge levenskwaliteit.


Wat betekent Cittaslow in de wereld?

Cittaslow - van oorsprong een Italiaanse ‘carpe diem’ uitvinding - is een netwerk van steden over de hele wereld die een bepaalde filosofie uitdragen en zo werken. Zijn ze ‘slow’? Zeker niet. Slow leven betekent goed leven: kunnen genieten van de faciliteiten, diensten en voorzieningen die het leven gemakkelijk en plezierig maken. En voor ons als Cittaslow-gemeente: ervoor zorgen dat we onze inwoners dat bieden. Op die manier staat Cittaslow voor kwaliteit en aandacht voor mensen en omgeving.


Wat betekent Cittaslow in Echt-Susteren?

Op 7 november 2015 heeft burgemeester Jos Hessels het keurmerk officieel in ontvangst genomen in het Zweedse Fallköping. “De commissie roemt de manier waarop we onze kernen leefbaar houden (ondersteuning verenigingsleven), hoe we met onze groengebieden omgaan, hoe we werken aan duurzaamheid (bijvoorbeeld gemeenschapshuizen met zonnepanelen) en hoe we onze inwoners betrekken bij onze projecten en besluitvorming. Door het verkrijgen van het Cittaslow-keurmerk hebben we nu een kapstok waar we dit aan op kunnen hangen. Een keurmerk waarmee we ons goed kunnen profileren als woon-, werk- en recreatiegemeente", aldus burgemeester Hessels.
De gemeente is al hartstikke goed bezig. Nu is het zaak om dat te behouden én uit te bouwen naar de gebieden waarop we nog beter kunnen worden. Doel van dit alles is om onze inwoners een nog fijnere woonplek te geven, toeristen te mobiliseren ons te bezoeken en bedrijven te interesseren om zich te vestigen.


Meer weten?

Meer weten over Cittaslow en de deelnemende gemeenten in Nederland? Neem een kijkje op www.cittaslow-nederland.nl.