Vanwege de Echter kermis is er op maandag 4 oktober 2021 geen avondopenstelling. Het gemeentehuis sluit die dag om 17:00 uur.

Milieuparken

Bij de milieuparken kunt u diverse soorten afval inleveren dat niet voor uw restafvalcontainer bestemd is. Denk bijvoorbeeld aan klein chemisch afval, elektrische apparaten en grof huishoudelijk afval.

Wat moet u meenemen naar het milieupark?

Als u naar een milieupark gaat moet u naast het afval dat u wilt wegbrengen ook nog aan een paar andere zaken denken:

  • U kunt alleen pinnen bij milieuparken;
  • Neem altijd een legitimatiebewijs mee;
  • Voor de milieuparken in Montfort en Maasbracht heeft u een persoonlijke (RD Maasland) afvalpas nodig. Heeft u nog geen afvalpas van RD Maasland? Vraag deze dan aan via de website van RD Maasland of bel 0475-594632.

Milieuparken in de buurt

De dichtsbijzijnde milieuparken voor inwoners van Echt-Susteren liggen in:

  • Montfort, Maasbrachterweg 3;
  • Maasbracht, Lijnpad 9;
  • Born, Florianstraat 5;
  • Sittard, Milieuparkweg 11.

De milieuparken in Montfort en Maasbracht maken deel uit van RD Maasland. Kijk hier voor de openingstijden of meer informatie over de afvalstromen.

De milieuparken in Born en Sittard maken deel uit van RWM. Kijk hier voor de openingstijden of meer informatie over de afvalstromen.


Asbest inleveren milieustraat

Asbest is een schadelijke stof die niet thuishoort bij het restafval. Breng dit dus altijd gratis naar het dichtsbijzijnde milieupark. Het is belangrijk dat u asbest dubbel verpakt met plastic van minimaal 2mm dik. Er zijn ook speciale asbestverpakkingen verkrijgbaar bij bouwmarkten. Als u asbest zelf wilt verwijderen, let er dan op dat u niet meer dan 35m2 asbest zelf mag verwijderen. Als u asbest zelf gaat verwijderen moet u altijd een sloopmelding doen bij de gemeente. Het is voor uw veiligheid en de veiligheid van de medewerkers van de milieuparken belangrijk dat de asbest onbeschadigd en goed verpakt wordt ingeleverd zodat er geen asbestvezels vrijkomen.