Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft op 24 juni aangegeven dat de coronamaatregelen verder worden verruimd. Kijk hier voor de huidige maatregelen. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Nieuwe energie in en om uw woning!

17 juni 2020
duurzaamheid
Wilt u goedkoper, groener of comfortabeler wonen? Dat kan, want nog nooit waren er zoveel kansen om uw woning te verduurzamen. Om dit inzichtelijk te maken hebben alle Limburgse gemeenten gezamenlijk de website www.nieuweenergieinlimburg.nl opgesteld. Hier krijgt u tips over hoe u zelf aan de slag kunt gaan en welke financieringsmogelijkheden er zijn. Eén ervan is de stimuleringsregeling ‘’Duurzaam Thuis’’ van de provincie Limburg.

Wat kunt u doen met de regeling ‘Duurzaam Thuis’?

Via deze regeling kunt u voordelig een lening aanvragen voor het treffen van duurzame maatregelen in een bestaande woning. Denk hierbij aan het isoleren van uw woning of het kopen van een warmtepomp, zonneboiler en zonnepanelen. Ook kunt u met deze regeling maatregelen treffen om uw huis levensloopbestendig te maken. Denk hierbij aan het installeren van een inloopdouche, het weghalen van drempels in huis of het creëren van een badkamer op de begane grond. Al deze maatregelen dragen eraan bij dat u zo lang mogelijk comfortabel en duurzaam thuis kunt wonen. Verduurzaming van uw huis levert altijd iets op.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie en alle maatregelen die in aanmerking komen voor een lening op www.limburg. nl/duurzaamthuis. Let op: geld lenen kost geld.