Noodverordening vanaf maandag niet meer van kracht

18 juli 2021

Noodverordening vanaf maandag niet meer van kracht

In het veiligheidsrisicogebied tussen de Maas en het Julianakanaal in de gemeente Echt-Susteren geldt tot maandagochtend 19 juli 09.00 uur de noodverordening. Alleen bewoners en hulpverleners hebben tot die tijd toegang tot het gebied.

Vanaf maandag hebben is het gebied weer opengesteld voor iedereen. Enkele belangrijke punten gelden daarbij nog wel waarover hieronder meer informatie.

Wegafsluiting naar Maaseik

U kunt tot en met dinsdag 20 juli niet via Roosteren naar Maaseik. De Maaseikerweg is afgesloten. Kort na de rotonde bij Roosteren wordt u hierop al geattendeerd door verkeersregelaars. Even verderop is de weg geheel afgesloten voor alle verkeer: dus ook voor fietsers en wandelaars. Ook op de A2 is de afsluiting aangegeven.

Voorzichtigheid geboden

Door het vele water van de afgelopen dagen is de grond in en rond het veiligheidsrisicogebied verzadigd. Dat geldt de komende tijd nog wel. Gaat u, nadat de noodverordening niet meer van kracht is, in het gebied wandelen of fietsen? Blijf waakzaam. Er kunnen verraderlijk gevaarlijke situaties ontstaan als u zich op dijken of in uiterwaarden bevindt.

Door de kracht van het water is bijvoorbeeld een stuk berm weggespoeld (zie foto). Door de verzadiging van de dijken en de grond, kan dat nog steeds gebeuren, zeker als daar extra druk op komt door wandelaars of fietsers. Neem uw verantwoordelijkheid en blijf voorzichtig. Volg ook aanwijzingen die eventueel zijn aangegeven en betreed geen afgezet gebied.