Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft om grip op het coronavirus te krijgen een aantal maatregelen genomen. Kijk hier voor de huidige maatregelen. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Nusterweg richting Nieuwstadt afgesloten

28 augustus 2019
Nusterweg richting Nieuwstadt afgesloten ivm brand in Sittard.

De verbindingsweg tussen Nieuwstadt en Sittard is tot nader order afgesloten. Op dit moment woedt een brand bij de biomassacentrale in Sittard. De brand is onder controle, maar zorgt voor rookoverlast. De rook trekt ten oosten van Sittard weg richting Duitsland en komt niet over de gemeente Echt-Susteren.

De brandweer heeft om het vuur te bestrijden de Nusterweg moeten afsluiten om bluswater richting de centrale te krijgen. 

Naar verwachting gaat de afsluiting en het bluswerk nog enkele uren duren en mogelijk tot in de nacht. Verkeer wordt verzocht andere routes te kiezen.