Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft om grip op het coronavirus te krijgen een aantal maatregelen genomen. Kijk hier voor de huidige maatregelen. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Oefening brandweer en politie in centrum Susteren

11 september 2019
De brandweer en politie houden op maandagavond 16 september een grote oefening in Susteren. De oefening is in en voor de voormalige Rabobank, rondom de Molenlaan-hoek Stiftstraat. De omgeving wordt, ook voor verkeer, op deze avond tussen 18.30 uur en 21.30 uur afgezet met dranghekken. 

De brandweer Susteren oefent dan namelijk samen met de brandweer Born. Beide brandweerposten willen de samenwerking verbeteren en vinden het belangrijk om met en van elkaar te leren en te weten waar de sterke of zwakke punten liggen. Daarnaast oefent de brandweer samen met de politie. De politie maakt tijdens de oefening gebruik van oefenvuurwapens. Deze oefenvuurwapens maken hetzelfde geluid als echte vuurwapens en zorgen ervoor dat er realistisch geoefend wordt. U bent van harte welkom om te komen kijken bij deze oefening (buiten het afgezette gebied). Omwonenden moeten er rekening mee houden dat tijdens de oefening enkele wegen tijdelijk zijn afgesloten en er tijdelijk overlast kan zijn. Ook is de kans aanwezig dat een drone wordt ingezet om beelden te maken van de oefening. Deze beelden worden gebruikt voor oefendoeleinden.