Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft om grip op het coronavirus te krijgen een aantal maatregelen genomen. Kijk hier voor de huidige maatregelenHier (onder regionale maatregelen) vindt u de meest actuele noodverordening van de Veligheidsregio Limburg-Noord. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Ombouw textielcontainers naar restcontainers

10 november 2020
Ondergrondse textielcontainers
Begin deze maand zijn de werkzaamheden bij de ondergrondse containerparken gestart. Hierbij worden de oude ondergrondse textielcontainers in alle kernen vervangen door nieuwe restafvalcontainers. De werkzaamheden zijn naar verwachting eind november gereed.

Ondergrondse restafvalcontainer

Door deze aanpassingen kunt u vanaf januari gebruik maken van ondergrondse restafvalcontainers als u restafval (in een gesloten zak) wilt aanbieden dat niet in de restafvalbak bij u thuis kan. Dit kan het geval zijn als uw restafvalcontainer thuis al vol is of omdat het restafval stinkt, denk bijvoorbeeld aan luiers. Om gebruik te kunnen maken van de ondergrondse restafvalcontainers, heeft u een restafvalpas nodig. Deze pas kunt u kosteloos aanvragen via icomes. Het aanbieden van restafval bij een ondergrondse restafvalcontainer kost € 2,25 per storting (maximaal 60 liter).


Textiel aanbieden

Door de komst van ondergrondse restafvalcontainers, komen de ondergrondse textielcontainers te vervallen. Deze zijn echter niet meer nodig omdat alle kernen zijn voorzien van grote bovengrondse textielcontainers. U kunt schoon textiel en aan elkaar gebonden schoenen (in een afgesloten zak) ook via verenigingen aanbieden. In Dieterenkomt een vereniging dit zelfs aan huis ophalen. Bij overvolle textielcontainers of defecten kunt u een melding maken in de Fixi app of via www.echt-susteren.nl/melden.


Meer informatie

Wilt u weten waar en wanneer werkzaamheden bij het ondergronds containerpark in uw buurt plaatsvindt? Of waar de bovengrondse textielcontainers staan? Kijk dan op www.icomes.nl of bel icomes via 0800- 0201043.