Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft om grip op het coronavirus te krijgen een aantal maatregelen genomen. Kijk hier voor de huidige maatregelen. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Opening appartementencomplex ‘Oalder Staete’ in Pey

8 oktober 2020
Opening Oalder Staete Pey
Vorige week werden de appartementen ‘Oalder Staete’ aan de Clarastraat in Pey overgedragen aan hun toekomstige eigenaren. Het gebouw bevindt zich op een bijzondere locatie, op de plek van het voormalige café ‘Biej Oalders’ in Pey, een markant punt binnen de kern van Pey. Hier zijn 11 duurzame appartementen gerealiseerd.

Duurzame appartementen

Slechts één jaar geleden, in september 2019, werd de eerste steen van het appartementencomplex gelegd. Wat opvalt is dat het merendeel van de bewoners uit onze gemeente afkomstig is. De eigenaren zijn erg enthousiast over hun nieuwe gebouw en hun zojuist opgeleverde woonplek. En met recht, het complex is mooi vormgegeven met appartementen in verschillende uitvoeringen. De 11 duurzame appartementen zijn gasloos en zijn voorzien van zonnepanelen en warmtepompen.


Ontwikkeling van Pey

De appartementen op de bovenste verdieping hebben een mooi uitzicht op de andere toekomstige ontwikkelingen binnen het gebied: het nieuwe dorpshart van Pey in de Kerkstraat met de aanleg van een nieuw plein. Zo wordt de kern Pey steeds aantrekkelijker. “Dit appartementencomplex draagt bij aan de verfraaiing van de kern Pey”, vertelt wethouder Hub Meuwissen, “Ook voorziet dit nieuwe gebouw in de woonbehoefte in onze gemeente aangezien de nieuwe bewoners vooral uit Echt-Susteren afkomstig zijn. In samenwerking met initiatiefnemers Pascal en Kevin Smeets van aannemingsbedrijf Smeets is dit mooie project gerealiseerd.”

Op de foto: koper appartement, Pascal Smeets, wethouder Hub Meuwissen en Kevin Smeets.