Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft op 24 juni aangegeven dat de coronamaatregelen verder worden verruimd. Kijk hier voor de huidige maatregelen. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Opening cultuurhuis Plats

10 januari 2019
Het nieuwe cultuurhuis aan de Plats in Echt wordt op zaterdag 19 januari feestelijk geopend. Dan wordt ook de nieuwe naam van het gebouw bekend gemaakt.

Een zaal voor het centrum van Echt

Het voormalige raadhuis aan de Plats is in 2016 door de gemeente overgenomen en is in 2018 verbouwd tot een multifunctioneel cultuurhuis met zaal. De wethouders Peter Pustjens en Peter Ruijten zijn trots op het resultaat. “Met de zaal in het Connect College erbij kunnen er in Echt zowel grote als kleinere voorstellingen worden opgevoerd.”, zeggen de wethouders. De zaal in de Plats krijgt een capaciteit van 200 zitplaatsen of 400 staanplaatsen.


Meerdere gebruikers

In het rijksmonument komen een aantal vaste gebruikers te zitten. Zo gaat de Koninklijke harmonie St. Caecilia de zaal gebruiken voor repetities en uitvoeringen en blijft het Museum van de Vrouw is ook prominent aanwezig in het gebouw, met nieuwe voorstellingen. Ook de heemkundevereniging Echter Landj, Veldeke en de Stichting Edith Stein worden er gevestigd.


Programma bij opening

De officiële opening wordt om 14:30 uur gedaan door vertegenwoordiger(s) van de provincie en de gemeente. Na afloop van deze besloten bijeenkomst worden de deuren voor iedere geïnteresseerde geopend. Dit is van 17:30 tot 19:30 uur.