Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft om grip op het coronavirus te krijgen een aantal maatregelen genomen. Kijk hier voor de huidige maatregelenHier (onder regionale maatregelen) vindt u de meest actuele noodverordening van de Veligheidsregio Limburg-Noord. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Opening ommetje Doort-Taterbosch

1 juli 2020
Opening ommetje Doort-Taterbosch
Voor een heerlijke wandeling bent u in Het Smalste Stukje Nederland op de juiste plek. Zo zijn er naast de drielandenwandeling ook diverse korte en lange ommetjes. Afgelopen week is er een nieuw ommetje bij gekomen: het ommetje Doort-Taterbosch in het natuurgebied De Doort tussen Echt en Susteren.

Heemkundekring Echter Landj

Het ommetje Doort-Taterbosch gaat langs plekken die beschreven zijn in het vijftiende Jaarboek van Heemkundekring Echter Landj dat eind vorig jaar verscheen. Er zijn twee wandelingen van elk zes kilometer: de Taterboschroute door het zuidelijke deel van het gebied en in het noorden de Doort-route. De wandelingen gaan door een zeer afwisselend landschap. De Doort staat bekend om haar vele boomkikkers en is rijk aan plassen met watervogels. Op vier plekken op de route zijn informatieborden geplaatst met extra achtergrondinformatie (ook via QR) over landschap, natuur en cultuur.

Op de foto: burgemeester Jos Hessels en Benoît Locht (links, voorzitter Heemkundekring Echter Landj)