Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft om grip op het coronavirus te krijgen een aantal maatregelen genomen. Kijk hier voor de huidige maatregelenHier (onder regionale maatregelen) vindt u het 'Intrekkingsbesluit Noodverordening COVID-19' van de Veiligheidsregio Limburg-Noord (18 november 2020). Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Opening schelpenpadroute

1 juli 2020
Opening schelpenpadroute
Bij de Jacobuskerk in Roosteren is op 24 juni de schelpenpadroute geopend. Burgemeester Jos Hessels verrichtte de opening in aanwezigheid van een delegatie van het kerkbestuur en enkele vrijwilligers van de Stichting Pelgrimswegen.

Jacobspad Limburg

De schelpenpadroute komt bij Roosteren Het Smalste Stukje Nederland binnen en loopt vervolgens via Susteren en Nieuwstadt verder. Dit nieuwe deel van het Jacobspad Limburg is onderdeel van de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella (camino de Santiago). Langs de route door Het Smalste Stukje Nederland heeft de Jacobsbroederschap 15 mooie schelpen geplaatst, die de pelgrim de weg wijzen.


Bezinningstoerisme

Pelgrimsroutes zoals het Jacobspad passen in het bezinningsaanbod waarmee de gemeente Echt-Susteren zich nadrukkelijk profileert. Zo kunnen al diverse bezinningsplekken, zoals kerken en kloosters, sinds kort digitaal worden beleefd. Aan de gevel van bijzondere gebouwen in de gemeente kan middels de smartphone een QR-code worden gescand. Vervolgens vindt een digitale rondleiding plaats. Burgemeester Jos Hessels: “De schelpenpadroute past uitstekend binnen het bezinningstoerisme. Vanuit Het Smalste Stukje Nederland dragen we deze route volop uit in onze promotie.”


Santiago de Compostella

Stichting Pelgrimswegen (SPW) onderhoudt het Limburgs deel van de toegangsroute naar Santiago de Compostella. Het 220 kilometer lange pad door onze provincie wordt door vrijwilligers enkele keren per jaar nagelopen. Het pad wordt dan waar nodig voorzien van nieuwe markeringen in de vorm van stickers of pijlen of, net zoals in onze gemeente, van bronzen schelpen in de grond. Meer informatie over het St Jacobspad? Ga dan naar www.stjacobspad.nl

Foto: burgemeester Jos Hessels (midden), Roger Tummers (rechts) en Thom Kentgens (links, beiden van Stichting Pelgrimswegen)