Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft op 31 maart de aangescherpte maatregelen verlengd (tot en met 28 april) om het coronavirus onder controle te krijgen. Kijk hier voor deze aangescherpte maatregelen. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Gemeentehuis gesloten op maandag 13 april 2020
In verband met tweede Paasdag is het gemeentehuis maandag 13 april 2020 gesloten.

 

Ophalen van afval

  • De gemeente besteedt de inzameling van afval uit aan Icomes (Inzamelcombinatie Echt-Susteren). Mochten er vragen zijn over afval, dan kunt u contact opnemen met Icomes via 0800- 0201043.
  • Woont u in een appartementencomplex? Dan heeft u meestal geen grijze container. U kunt uw huisvuil deponeren in het ondergrondse inzamelstation dat bij uw complex hoort. Hiervoor heeft u een pasje nodig. Is deze pas verloren of beschadigd? Neem dan contact op met Icomes. Vanaf 2020 kunt u GFT-afval gescheiden aanbieden. Lees hier meer over de ondergrondse containers en het aanbieden van GFT-afval als u in een appartementencomplex woont.
  • Puin, klein chemisch afval en grof (huis- en tuin) afval brengt u naar het Milieupark
  • Textiel wordt ingezameld in inzamelstations. De locaties vindt u via de afvalkalender. Bruikbaar textiel kan worden aangeboden aan de Kledingbank
  • Bruikbare goederen en meubels kunt u aanbieden aan kringwinkel Infini
  • Heeft u veel afval dat u niet kunt afvoeren naar een milieustraat (tijdens een verbouwing bijvoorbeeld)?  Dan kunt u het beste het afval middels een container laten afvoeren. In de gemeente zijn diverse bedrijven gevestigd die dit aanbieden.

Afvalkalender

In de afvalkalender vindt u meer informatie over de inzameling van afval. Zoek op adres om te zien wanneer uw afval wordt opgehaald.

In de afvalkalender vindt u ook:

  • Informatie over de verschillende soorten afval  
  • De plekken waar u afval kunt aanbieden 
  • Nuttige afvaladressen
  • Plattegrond met dichtstbijzijnde inzamelparkjes

AfvalApp

Met een smartphone kunt u snel, makkelijk en op elk moment van de dag de afvalkalender bekijken. Download de AfvalApp gratis in de app-store van Google of Apple.

Voor de afvoer van afval betaalt u belasting. Kijk voor meer informatie over afvalstoffenheffing op de website van BsGW (Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen).