Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft om grip op het coronavirus te krijgen een aantal maatregelen genomen. Kijk hier voor de huidige maatregelen. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Oud papier en karton

15 oktober 2020
oud_papier inzamelen
Oud bruikbaar papier en karton (OPK) is een goed herbruikbare grondstof. Hiervan worden nieuwe papieren en kartonnen producten gemaakt. Door het recyclen van oud papier en karton hoeven er minder grondstoffen uit de natuur worden gehaald en is het daardoor minder belastend voor het milieu.

Wat is oud bruikbaar papier en karton (OPK)?

Hieronder verstaan we alle herbruikbare papier: reclamefolders zonder plastic hoes, brieven, kranten, tijdschriften, enveloppen, tassen en zakken, cadeaupapier, boeken en diverse verpakkingen. Met herbruikbaar karton bedoelen we verpakkingen zoals pizzadozen van diepvriespizza’s, dozen en golfkarton.


Wat is geen OPK?

Gebruikte papieren zakdoekjes, mondkapjes, nat of vies papier, pizzadozen afkomstig van horeca, sanitair papier, ordners / klappers en medicijnblisters.


OPK aanbieden

Oud papier en karton kunt u inleveren bij de verenigingen. Ook wordt het huis aan huis opgehaald en kunt u terecht bij een van de ondergrondse containers.


Mogelijk bewijsmateriaal

Het is belangrijk dat OPK op de juiste manier wordt aangeboden. Dat wil zeggen géén kartonnen dozen met inhoud van mondkapjes, zakdoekjes, piepschuim en plastic folieën, behang en stucmaterialen. Hierdoor bestaat de kans dat een complete container wordt afgekeurd. Dit kost de gemeente en de vereniging veel tijd en geld. De gemeente is daarnaast bezig met een onderzoek naar mogelijk bewijsmateriaal om zo de afkomst van ongewenste materialen te achterhalen en een boete te kunnen opleggen. Dit willen we natuurlijk voorkomen. Hierbij hebben we de hulp van inwoners nodig. Samen zijn we verantwoordelijk voor onze leefomgeving.


Meer informatie

Inzameldata en locaties van containers vindt u op de afvalwijzer www.echt-susteren.nl/ophalen-van-afval.