Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft om grip op het coronavirus te krijgen een aantal maatregelen genomen. Kijk hier voor de huidige maatregelenHier (onder regionale maatregelen) vindt u de meest actuele noodverordening van de Veligheidsregio Limburg-Noord. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Overbodige verkeersborden

10 november 2020
Verkeersborden
In de gemeente Echt-Susteren staan ruim 5700 verkeersborden. De komende maanden worden hiervan 565 borden verwijderd die volgens onderzoek overbodig zijn gebleken.

In Echt-Susteren staat een overdaad aan verkeersborden. Dit geeft te veel informatie aan de verkeersdeelnemer en zorgt juist voor minder overzicht en een rommelig straatbeeld. Uit een verkeersdeskundig onderzoek is gebleken dat 565 verkeersborden volgens de wetgeving overbodig zijn. Wethouder Ruijten: ‘’Het is een goede zaak dat dit gemeentebreed wordt opgepakt zodat de verkeersveiligheid en duidelijkheid van verkeerssituaties wordt vergroot. Daarbij betekent minder borden ook minder onderhoudskosten.’’