Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft op 24 juni aangegeven dat de coronamaatregelen verder worden verruimd. Kijk hier voor de huidige maatregelen. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Plant zelf goedkoop een boom of fruitstruik

23 januari 2019
Fruitboom
Een groene omgeving is niet alleen heel erg mooi maar ook heel erg nodig voor de biodiversiteit. Daarom zet de gemeente in samenwerking met stichting IKL zich in om onze mooie gemeente te vergroenen.

Plantregeling

Dit doen we door inwoners de mogelijkheid te geven om via ons op een laagdrempelige en goedkope manier fruitbomen en kleinfruit te kopen. U als inwoner betaalt slechts 25% van de kosten van de fruitbomen en/of struiken. Dit is voor een fruitboom €5,- per stuk en voor een fruitstruik €2,- per stuk. De minimale bestelwaarde is €5,-. In totaal kan iedere deelnemer maximaal vijf bomen of struiken bestellen. Zo kunt u voordelig uw tuin of balkon opleuken, draagt u bij aan de biodiversiteit en maken we samen de gemeente nóg groener.


Waarom vergroenen?

Met deze plantregeling willen we inwoners motiveren en helpen om bloemrijke bomen en struiken te planten. Deze bomen en struiken zijn namelijk rijke voedselbronnen voor insecten, bijen en ook voor ons zelf. Bovendien past een groene leefomgeving, waarin het heerlijk vertoeven is, binnen een gezonde, duurzame en bewuste levensstijl. Iets waar wij als Cittaslow-gemeente graag aandacht aan besteden. Door de samenwerking met IKL op te zoeken kunnen we alle inwoners hierbij betrekken.


Meedoen?

Via deze link kunt u tot en met 10 februari 2019 een aanvraag indienen om een fruitboom of enkele fruitstruiken in te kopen. Na 10 februari worden alle aanmeldingen geïnventariseerd en op basis daarvan wordt een fruitrassenaanbod samengesteld. Later kunt u dus een definitieve fruitkeuze doorgeven. In maart worden alle bestelde fruitbomen en fruitstruiken uitgeleverd op een nog te bepalen locatie in de gemeente. Hierover krijgen de deelnemers op een later tijdstip meer informatie. Beschikt u niet over een internetverbinding? Dan kunt u uw aanvraag ook telefonisch indienen via 046-3030530. U krijgt dan een formulier opgestuurd waarmee u een fruitkeuze kunt doorgeven. Houd er rekening mee dat deze actie uitsluitend bestemd is voor inwoners van de gemeente Echt-Susteren. Bekijk alle actievoorwaarden hier.