Op maandag 22 april (Tweede Paasdag) is het gemeentehuis zowel voor bezoekers als ook telefonisch gesloten. Ook de burgerlijke stand is op deze dag niet bereikbaar. Om die reden is de gemeente uitsluitend op afspraak extra geopend op dinsdag 23 april van 9:00 tot 13:00 uur. Alleen voor het afhalen van uw paspoort, ID-kaart of rijbewijs kunt u zonder afspraak terecht. Voor aangifte van geboorte en overlijden kunt u zich op dinsdagochtend melden aan de receptie op het gemeentehuis. Telefonisch is het gemeentehuis op dinsdag 23 april regulier te bereiken van 9:00 tot 17:00 uur.

Plant zelf goedkoop een boom of fruitstruik

23 januari 2019
Fruitboom
Een groene omgeving is niet alleen heel erg mooi maar ook heel erg nodig voor de biodiversiteit. Daarom zet de gemeente in samenwerking met stichting IKL zich in om onze mooie gemeente te vergroenen.

Plantregeling

Dit doen we door inwoners de mogelijkheid te geven om via ons op een laagdrempelige en goedkope manier fruitbomen en kleinfruit te kopen. U als inwoner betaalt slechts 25% van de kosten van de fruitbomen en/of struiken. Dit is voor een fruitboom €5,- per stuk en voor een fruitstruik €2,- per stuk. De minimale bestelwaarde is €5,-. In totaal kan iedere deelnemer maximaal vijf bomen of struiken bestellen. Zo kunt u voordelig uw tuin of balkon opleuken, draagt u bij aan de biodiversiteit en maken we samen de gemeente nóg groener.


Waarom vergroenen?

Met deze plantregeling willen we inwoners motiveren en helpen om bloemrijke bomen en struiken te planten. Deze bomen en struiken zijn namelijk rijke voedselbronnen voor insecten, bijen en ook voor ons zelf. Bovendien past een groene leefomgeving, waarin het heerlijk vertoeven is, binnen een gezonde, duurzame en bewuste levensstijl. Iets waar wij als Cittaslow-gemeente graag aandacht aan besteden. Door de samenwerking met IKL op te zoeken kunnen we alle inwoners hierbij betrekken.


Meedoen?

Via deze link kunt u tot en met 10 februari 2019 een aanvraag indienen om een fruitboom of enkele fruitstruiken in te kopen. Na 10 februari worden alle aanmeldingen geïnventariseerd en op basis daarvan wordt een fruitrassenaanbod samengesteld. Later kunt u dus een definitieve fruitkeuze doorgeven. In maart worden alle bestelde fruitbomen en fruitstruiken uitgeleverd op een nog te bepalen locatie in de gemeente. Hierover krijgen de deelnemers op een later tijdstip meer informatie. Beschikt u niet over een internetverbinding? Dan kunt u uw aanvraag ook telefonisch indienen via 046-3030530. U krijgt dan een formulier opgestuurd waarmee u een fruitkeuze kunt doorgeven. Houd er rekening mee dat deze actie uitsluitend bestemd is voor inwoners van de gemeente Echt-Susteren. Bekijk alle actievoorwaarden hier.