Gewijzigde openingstijden rondom carnaval

In verband met carnaval is het gemeentehuis op maandag 24 februari en dinsdag 25 februari volledig gesloten. Voor werkzaamheden die niet uitgesteld kunnen worden, zoals geboorte- en overlijdensaangiftes, wordt een uitzondering gemaakt. Deze aangiftes kunt u op dinsdag 25 februari tussen 11.00 en 12.00 uur doen in het gemeentehuis. Houd rekening met de carnavalsoptochten door de Nieuwe Markt vrij van auto's te houden.

PMD-afval kan nu al samen in één zak

8 november 2019
plastic-zak
De voorraad van plastic zakken waarmee huishoudens plastic verpakkingen kunnen scheiden is bijna op. Daarom hebben we de nieuwe PMD-zakken klaarliggen. Dit betekent dat we nu al kunnen beginnen met het verzamelen van plastic, metaal(blik) en drankkartons in één zak. Tot en met december worden deze PMD-zakken één keer per vier weken opgehaald. In 2020 wordt het PMD vaker opgehaald, namelijk één keer per twee weken.

Hoe ziet de nieuwe inzamelzak uit?

De PMD-inzamelzak is herkenbaar aan de opdruk. De zak is steviger omdat er naast plastic verpakkingen en drankkartons ook metalen verpakkingen in mogen. Denk bij metalen verpakkingen aan groente- en drankblikjes, maar ook deodorantbussen, haarlakbussen en slagroombussen. U hoeft het blik en de drankkartons door de komst van de PMD-zak niet meer naar de ondergrondse containerparken te brengen.


Wat doe ik met mijn oude plastic zakken?

U kunt uw oude zakken nog gewoon opmaken. Hier mag u ook al PMD in scheiden. Houd er wel rekening mee dat de oude zakken een stuk minder sterk zijn dan de nieuwe PMD-zakken. 


Waar zijn de PMD-zakken verkrijgbaar?

Plus, Feurthstraat 8 Susteren;
Jumper, Ziltstraat 18-20 Dieteren;
Attent, Maasheuvel 1 Roosteren;
Plus, Markt 24 Nieuwstadt;
Nettorama, Maasbrachterweg 2 Echt;
Jan Linders, Clarastraat 2 Pey-Echt;
Jumbo, Zuiderpoort 31 Echt.
Boerderijwinkel Lizette, Brachterzijde 30 Sint Joost;
Dierenzaak Roodstaart, Prinsenbaan 127 Koningsbosch;
Gemeentehuis Echt-Susteren, Nieuwe Markt 55 Echt;
De rijdende winkels van Bisschops, Heutmekers en Geilen.

 

PMD
Licentie: 
Copyright
Auteur: 
Gemeente Echt-Susteren