Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft om grip op het coronavirus te krijgen een aantal maatregelen genomen. Kijk hier voor de huidige maatregelen. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

PMD-afval kan nu al samen in één zak

8 november 2019
plastic-zak
De voorraad van plastic zakken waarmee huishoudens plastic verpakkingen kunnen scheiden is bijna op. Daarom hebben we de nieuwe PMD-zakken klaarliggen. Dit betekent dat we nu al kunnen beginnen met het verzamelen van plastic, metaal(blik) en drankkartons in één zak. Tot en met december worden deze PMD-zakken één keer per vier weken opgehaald. In 2020 wordt het PMD vaker opgehaald, namelijk één keer per twee weken.

Hoe ziet de nieuwe inzamelzak uit?

De PMD-inzamelzak is herkenbaar aan de opdruk. De zak is steviger omdat er naast plastic verpakkingen en drankkartons ook metalen verpakkingen in mogen. Denk bij metalen verpakkingen aan groente- en drankblikjes, maar ook deodorantbussen, haarlakbussen en slagroombussen. U hoeft het blik en de drankkartons door de komst van de PMD-zak niet meer naar de ondergrondse containerparken te brengen.


Wat doe ik met mijn oude plastic zakken?

U kunt uw oude zakken nog gewoon opmaken. Hier mag u ook al PMD in scheiden. Houd er wel rekening mee dat de oude zakken een stuk minder sterk zijn dan de nieuwe PMD-zakken. 


Waar zijn de PMD-zakken verkrijgbaar?

Plus, Feurthstraat 8 Susteren;
Jumper, Ziltstraat 18-20 Dieteren;
Attent, Maasheuvel 1 Roosteren;
Plus, Markt 24 Nieuwstadt;
Nettorama, Maasbrachterweg 2 Echt;
Jan Linders, Clarastraat 2 Pey-Echt;
Jumbo, Zuiderpoort 31 Echt.
Boerderijwinkel Lizette, Brachterzijde 30 Sint Joost;
Dierenzaak Roodstaart, Prinsenbaan 127 Koningsbosch;
Gemeentehuis Echt-Susteren, Nieuwe Markt 55 Echt;
De rijdende winkels van Bisschops, Heutmekers en Geilen.

 

PMD
Licentie: 
Copyright
Auteur: 
Gemeente Echt-Susteren