Let op: in verband met de aangescherpte coronamaatregelen is het gemeentehuis de komende maandagen vanaf 17.00 uur gesloten. 

Papieren coronabewijs aanvragen? Bel dan met de CoronaCheck-helpdesk (0800-1421).

PMD-inzameling

24 november 2021
PMD-zakken
In de herfst komt het vaker voor dat het hard waait of stormt. Hierdoor kunnen aangeboden PMD-zakken weg- of open waaien waardoor het afval zich door de straat verspreidt. Dit zorgt voor hinder op de weg, een vervuilde leefomgeving én is slecht voor de natuur. Het is daarom belangrijk dat u PMD-zakken op de juiste manier aanbiedt.

PMD-zakken juist aanbieden

In een PMD-zak mogen plastics, metalen verpakkingen en drinkpakken (PMD). Zorg er altijd voor dat de zak goed dichtgeknoopt is en knoop een paar zakken aan elkaar zodat ze minder snel wegwaaien. Zet de zak(ken) op een beschutte maar zichtbare plaats. Is een PMD-zak toch weggewaaid? Haal deze dan op een veilige manier van de weg en zet hem weer terug. Waait
het hard? Zet de zak vlak voor het inzamelmoment aan de straat in plaats van de avond ervoor. Is er toch afval op de straat of stoep gewaaid? Raap het dan op en stop het weer in de zak. Zo houden we samen de buurt schoon.


Meer informatie

Voor de inzameldata en een uitgebreid overzicht van wat er in de PMD-zak mag, bekijkt u de afvalkalender op de afvalapp.