Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft op 24 juni aangegeven dat de coronamaatregelen verder worden verruimd. Kijk hier voor de huidige maatregelen. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Politie waarschuwt voor inbraken via sleutelkastjes

3 oktober 2018
Sleutelkastje
De laatste tijd zijn er verschillende woninginbraken geweest waarbij de daders de woning zijn binnengekomen door een sleutelkastje nabij de woning open te breken.

Het is niet nieuw dat woninginbraken plaatsvinden door middel van het openbreken van sleutelkastjes. Deze zijn vaak bij bewoners aan de muur bevestigd zodat onder andere zorgverleners makkelijk de woning in kunnen.

De politie roept bewoners en bijvoorbeeld familie-leden of vrienden op om extra alert te zijn. Het gaat dan om verdachte situaties bij die sleutelkastjes. Denk aan personen die foto’s van woningen maken of aan het rommelen zijn bij een sleutelkastje. Wanneer er sprake is van dit soort verdachte situaties mogen mensen 112 bellen. De politie kan dan snel ter plaatse komen om bijvoorbeeld een inbreker op heterdaad te betrappen.

Heeft u informatie over inbraken via sleutelkastjes, geef dit dan door aan de politie via 0900-8844. Anoniem informatie doorgeven kan via 0800-7000. Bij een verdachte situatie of spoed, bel 112!