Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft op 24 juni aangegeven dat de coronamaatregelen verder worden verruimd. Kijk hier voor de huidige maatregelen. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Provinciaal onderzoek woonwagenstandplaatsen

24 juni 2020
Kernen echt-susteren
Vanuit Den Haag is de opdracht gekomen een onderzoek te laten uitvoeren naar de behoefte aan woonwagens en woonwagenstandplaatsen. In Limburg is dit onderzoek, via een enquête, door de Provincie uitgevoerd.

Het resultaat

In het onderzoek zijn 45 adressen binnen de gemeente Echt-Susteren aangeschreven. In totaal heeft 22% van de hoofdbewoners en 18% van de inwonende familie gereageerd. Ook hebben mensen gereageerd die belangstelling hebben voor een standplaats.

Op basis van de verhuiswensen die door de drie doelgroepen (hoofdbewoners, inwonenden en belangstellenden) zijn geuit middels de enquête blijkt dat er in onze gemeente tot 2030 behoefte is aan 8 extra standplaatsen. Als we kijken naar bewoners die misschien over vijf jaar willen verhuizen zijn het 11 extra standplaatsen.


Huidige situatie

Binnen de gemeente Echt-Susteren zijn bovendien standplaatsen in gebruik die niet als zodanig zijn ingericht maar wel zo worden gebruikt.

Kijken we naar de verhuisbewegingen binnen de standplaatsen, dan weten we dat in de periode tot 2030 standplaatsen vrij komen of ter beschikking komen van inwonende familie. Het gaat in dit laatste geval, op basis van schattingen, om 9 standplaatsen verdeeld over de gehele gemeente.


Conclusie

Het college van burgemeester en wethouders heeft het Provinciaal onderzoek en de verwachte verhuisbewegingen besproken. Voorlopig gaat het college ervan uit dat de tot 2030 benodigde standplaatsen nagenoeg geheel kunnen worden ingevuld met de vrijkomende standplaatsen in deze periode, waardoor er tot 2030 binnen de gemeente voldoende standplaatsen zijn.


Vragen?

Als u vragen heeft over het onderzoek of deze brief kunt u deze stellen aan mevrouw Bijsterbosch. Zij is de hele week bereikbaar, alleen niet op vrijdagmiddag, via het telefoonnummer van de gemeente: 0475-478 478 of per email: info@echt-susteren.nl

het onderzoek kunt u hieronder bekijken:

pdf Behoeftepeiling woonwagenstandplaatsen Provincie Limburg (PDF, 1.44 MB)

pdf Bijlage bij behoeftepeiling woonwagenstandplaatsen Provincie Limburg eindrapport.pdf (PDF, 1.37 MB)