Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft op 24 juni aangegeven dat de coronamaatregelen verder worden verruimd. Kijk hier voor de huidige maatregelen. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Regenboogvlag bij gemeentehuis

9 januari 2019
We zijn niet zo van het vlagvertoon in Echt-Susteren. Niet van de symboolpolitiek. Positieve discriminatie vinden we iets voor actiegroepen (wiens doel we vaak van harte steunen), maar niet voor een overheid. We dragen vol overtuiging het eerste artikel van onze Grondwet uit: “Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.” Om dat te onderstrepen hebben we 365 dagen per jaar een vlag uithangen in slechts drie kleuren: rood, wit en blauw. Alles extra doet afbreuk aan die boodschap, zo vinden wij.

 

Maar nu is het anders. Nu wordt een groep mensen door de ‘Nashville-verklaring’ actief gediscrimineerd. Nu worden mensen omlaag gehaald; vernederd. Nu wordt liefde tot zonde verklaard. Daarom hangt vandaag de regenboogvlag bij het gemeentehuis van Echt-Susteren. Om onze afkeer van die haatboodschap te uiten. Met overtuiging en volledige steun. Daarna hangen we weer onze trotse driekleur buiten. Opdat we - onder de bescherming van onze Grondwet - niet weer met dit soort negativisme geconfronteerd hoeven te worden.