Gewijzigde openingstijden rondom carnaval

In verband met carnaval is het gemeentehuis op maandag 24 februari en dinsdag 25 februari volledig gesloten. Voor werkzaamheden die niet uitgesteld kunnen worden, zoals geboorte- en overlijdensaangiftes, wordt een uitzondering gemaakt. Deze aangiftes kunt u op dinsdag 25 februari tussen 11.00 en 12.00 uur doen in het gemeentehuis. Houd rekening met de carnavalsoptochten door de Nieuwe Markt vrij van auto's te houden.

Rioolreparatie in Echt-Susteren

26 september 2018
Rioolzuivering
Binnenkort repareert NieuwCo (reiniging en rioolbeheer) het hoofdriool op diverse locaties in onze gemeente.

De werkzaamheden

Het riool wordt van binnenuit versterkt door het inbrengen van een kunststof kous die deels bestaat uit glasvezel. Door het toepassen van deze methode hoeft de straat niet open gebroken te worden en blijft overlast beperkt. Door het bestaande hoofdriool op deze wijze te repareren is de afvoer van rioolwater voor lange tijd geborgen.


Voorbereiding werkzaamheden

Vanaf deze week tot en met half november start NieuwCo met het reinigen van het riool en het verwijderen van obstakels. Gebeuren deze werkzaamheden bij uw buurt? Dan ontvangt u een bewonersbrief met meer informatie. Hierin staat bijvoorbeeld een advies om de toiletdeksel dicht te houden om stank en opspattend water uit het riool te voorkomen. Uitvoering werkzaamheden Na de voorbereidende fase gebeuren de daadwerkelijke reparatiewerkzaamheden van het riool vanaf 19 november (week 47).Tijdens deze kortdurende werkzaamheden kan het zijn dat u beperkt bent in het afvoeren van water naar het riool. Voorafgaand aan deze werkzaamheden wordt een bewonersbrief bezorgd.


Hinder werkzaamheden

De werkvoertuigen staan tijdens de werkzaamheden op de reparatielocatie. Het verkeer kan hier hinder van ondervinden. Wij vragen uw begrip hiervoor. Uiteraard zet NieuwCo zich in om het ongemak tot een minimum te beperken. Meer informatie? Voor een overzicht van de werkzaamheden in uw buurt verwijzen we naar de website van Nieuwco via www.nieuwco.nl. Heeft u nog vragen over de werkzaamheden? Neem dan contact op met dhr. D. Simon door te mailen naar d.simon@echt-susteren.nl of door te bellen naar 0475 478 478.