Rolstoelen voor Hospice Mariaveld

6 februari 2018
Geert Frische met team hospice mariaveld
Het team van Hospice Mariaveld heeft de gemeente benaderd voor hulpmiddelen in de vorm van handbewogen rolstoelen. Deze week was wethouder Geert Frische op werkbezoek om de rolstoelen officieel te overhandigen.

Hospice Mariaveld

De zorg van Hospice Mariaveld in Susteren richt zich op een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven voor de tijd die nog rest én op de kwaliteit van sterven voor hun cliënten. De lichamelijke, emotionele, sociale en spirituele behoeften van hun cliënten staat centraal. Het team van Hospice Mariaveld bestaat uit gespecialiseerde verzorgenden en verpleegkundigen en onmisbare vrijwilligers om aan deze behoeftes te voldoen. Het Hospice onderscheidt zich door de zeer hechte verbinding met Susteren en met name de wijk Mariaveld.


Verzoek rolstoelen

Vandaar dat het ook erg belangrijk is om de cliënten zo veel mogelijk te laten genieten van de bijbehorende tuin en de omgeving. Dit leidde dan ook tot het verzoek van het Hospice voor twee rolstoelen. Wethouder Geert Frische: "Als gemeentebestuur waarderen en respecteren we het Hospice enorm. Het waardig begeleiden van mensen, die in hun laatste levensfase zitten, naar het einde toe is een mooie maar ook emotioneel beladen taak. Wij zijn trots dat er zoveel gespecialiseerde zorgprofessionals en vrijwilligers zijn die zich hiervoor inzetten. Als blijk van waardering hebben we dan ook deze rolstoelen beschikbaar gesteld. Hopelijk kunnen we het werk hiermee iets verlichten en waar mogelijk kunnen nog veel mensen, met behulp van deze rolstoelen, genieten van de omgeving en natuur die Echt-Susteren te bieden heeft.’’