Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft om grip op het coronavirus te krijgen een aantal maatregelen genomen. Kijk hier voor de huidige maatregelenHier (onder regionale maatregelen) vindt u de meest actuele noodverordening van de Veligheidsregio Limburg-Noord. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Samen de strijd aan tegen zwerfafval!

9 maart 2020
ZAPper zwerfafval
Wethouder Hub Meuwissen heeft vorige week het startsein gegeven om samen met 30 vrijwilligers de strijd aan te gaan tegen zwerfafval. De gemeente faciliteert de vrijwilligers en ruimt het ingezamelde zwerfafval op.

Initiatiefnemers

Geert Janssen is voorzitter van buurtvereniging ‘Wijkraad Echt-Zuid’ en raapt samen met 15 buurtgenoten zwerfafval in hun buurt. Hieruit is de vraag ontstaan voor hulpmiddelen bij het opruimen van het zwerfafval. Karel is gepensioneerd en passeert op zijn wekelijkse fietsroutes veel zwerfafval. De wens van Karel Verhesen is om vanaf een bakfiets, gewapend met een grijper, deze routes te kunnen schoonmaken. André Loy beheert het platform ‘Echt-Susteren Zwerfafvalvrij’ op Facebook en organiseert regelmatig opschoonacties. Op 19 september 2020 organiseert hij de Echt-Susteren Clean-up Day.


Startpakket

De gemeente heeft de benodigde materialen aangekocht en afspraken gemaakt over het opruimen van het ingezamelde zwerfafval. De vrijwilligers kregen uit handen van wethouder Hub Meuwissen een opbergzak met een grijpers, handschoenen, veiligheidsvesten, afvalzakhouders en groene afvalzakken. Voor Karel is er een bakfiets geregeld om afval te kunnen inzamelen. Ook andere inwoners kunnen deze hiervoor gebruiken. De bakfiets kunt u reserveren en op te halen bij het gemeentewerf.


Word ook ZAPper!

‘ZAPper’ is een afkorting voor Zwerf-Afval-Pakker. ZAPpers zijn inwoners van de gemeente die vrijwillig zwerfafval opruimen als ze een rondje lopen of de hond uitlaten. Wilt u zelfstandig of in een groepje aan de slag gaan om uw buurt een stukje schoner te maken? Meld u aan om Zwerf-Afval-Pakker te worden! Stuur een e-mail naar teamschoon@debries.eu met uw adres, woonplaats en telefoonnummer, of bel naar 040-7802551. Samen gaan we de strijd aan tegen zwerfafval!