Let op: in verband met de aangescherpte coronamaatregelen is het gemeentehuis de komende maandagen vanaf 17.00 uur gesloten. 

Papieren coronabewijs aanvragen? Bel dan met de CoronaCheck-helpdesk (0800-1421).

Samen voor elkaar

29 oktober 2020
Bezoek gouverneur Bovens
Gouverneur Theo Bovens bezoekt in coronatijd meer dan 30 gemeenten in de provincie. Hij doet dit in het kader van de nationale actie ‘Aandacht voor elkaar’. Afgelopen week was Echt-Susteren aan de beurt. De gouverneur sprak met burgemeester Jos Hessels en ondernemer Stef Castro, uitbater van café Nuuj in Nieuwstadt.

Aandacht voor inwoners

Doel van het bezoek van de gouverneur is om beter inzicht te krijgen in hoe men de afgelopen corona-periode heeft beleefd en om een hart onder de riem te steken. Burgemeester Jos Hessels: “De gouverneur vindt het belangrijk om vragen en problemen van burgemeesters te horen op het gebied van corona en de handhaving van maatregelen hiervan. Daarnaast vroeg hij of ik één inwoner wilde uitnodigen die het hard voor zijn kiezen heeft gekregen in deze periode. Ik moest meteen aan Stef Castro denken. Op 10 maart opende hij zijn gloednieuwe horecagelegenheid, nog geen week later moest hij sluiten. Onlangs zelfs voor de tweede keer. Stef staat daarmee 
model voor alle ondernemers in onze gemeente, die grote nadelen ondervinden van de coronamaatregelen.”


Gouverneur gaat met verhalen aan de slag

“Het was een droom van mij, waar we 8 maanden keihard aan hebben gewerkt”, vertelt Stef Castro van café Nuuj. “We hebben alles verbouwd van top tot teen, van vloer tot plafond, alles. Zes dagen per week waren we open en toen kwam ‘corona 1’. Op 1 juni mochten we weer open en hebben we vol goede moed het terrasseizoen gehad, tot een week geleden, toen begon ‘corona 2’. Je kunt je voorstellen wat dat voor een beginnende onderneming betekent.” Gouverneur Theo Bovens probeert deze problemen op het gebied van corona in kaart te brengen en verder op te pakken. “Hoe meer van deze verhalen ik hoor, hoe beter we beleid kunnen maken”.