Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De maatregelen worden losser. Blijf alert en houd anderhalve meter afstand, gebruik mondmaskers waar nodig en blijf handen wassen. We zijn er nog niet. Kijk hier voor de maatregelen. Hier (onder regionale maatregelen) vindt u het 'Intrekkingsbesluit Noodverordening COVID-19' van de Veiligheidsregio Limburg-Noord (18 november 2020). Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Schuren gesloten na drugsvondst

28 mei 2019
Burgemeester Jos Hessels heeft een aantal schuren op een perceel in Echt voor zes maanden gesloten nadat er een hoeveelheid softdrugs is aangetroffen.

Vondst bij controle

Tijdens de controle van de schuren op 28 maart 2019 is 2,2 kilo hasjiesj in blokken, 55 gram gedroogde henneptoppen, 217 hennepstekjes en een grote hoeveelheid goederen die dienen voor de hennepteelt gevonden.

Streng beleid

De gemeente Echt-Susteren hanteert een streng beleid bij het aantreffen van drugs in een woning, bedrijfspand of loods. Dit is opgenomen in het Damoclesbeleid Echt-Susteren 2016. Dit betekent dat de burgemeester meteen tot sluiting van het object overgaat en niet waarschuwt. Burgemeester Hessels :”Dit doen we om het telen, vervaardigen of verhandelen van verdovende middelen in onze gemeente te ontmoedigen. Vroeg of laat komen we erachter en dan krijg je, buiten de strafrechtelijke gevolgen, ook te maken met een sluiting”.

Betreden van schuren en erf verboden

De schuren zijn  van dinsdag 28 mei 2019 tot donderdag 28 november 2019 gesloten. Deze sluiting is op de schuren bekend gemaakt. Het is voor iedereen verboden de schuren en bijbehorend erf te betreden.