Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft op 24 juni aangegeven dat de coronamaatregelen verder worden verruimd. Kijk hier voor de huidige maatregelen. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Snoei-instructies jonge bomen

22 oktober 2019
Snoeien
Na de succesvolle aanplantregeling in de gemeente verzorgt IKL dit najaar twee instructies over het snoeien van jonge bomen voor de deelnemers aan deze regeling. De instructies zijn op maandag 25 en woensdag 27 november om 19.30 uur in het Cultuurhuis Edith Stein in Echt. Meedoen? Meld u dan aan via www.buitenkrachtlimburg.nl

Het belang van snoeien 

Het snoeien van de fruitboom in de jeugdfase wordt de vormsnoei genoemd. De manier waarop een boom in zijn jeugd wordt gesnoeid, bepaalt de uiteindelijke (kroon)vorm. Het is daarom belangrijk dat de boom in de eerste jaren op de juiste wijze gesnoeid wordt. 


Snoeimethodes 

De snoeimethode verschilt van boom tot boom. Een appelboom wordt namelijk anders gesnoeid dan een perenboom en dat geldt ook voor kersen- en pruimenbomen. Wanneer moet ik snoeien? Hoe moet ik snoeien? Waar moet ik op letten? Welk gereedschap heb ik nodig? Al deze vragen worden tijdens deze (theorie)instructie behandeld.