Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft om grip op het coronavirus te krijgen een aantal maatregelen genomen. Kijk hier voor de huidige maatregelen. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Sociale Wijkteams bewezen effectief

16 januari 2019
startmoment wijkteams
Na een proefperiode van ruim een jaar hebben de sociale wijkteams bewezen effectief te zijn in de gemeente Echt-Susteren. Vandaar dat wethouder Geert Frische vorige week het startsein gaf voor vier wijkteams om officieel vanaf 2019 te beginnen met de werkzaamheden op het gebied van Wmo-voorzieningen.

Wat doet een Sociaal Wijkteam?

Veel inwoners hebben in de proefperiode al gebruik gemaakt van de diensten van één van de Sociale Wijkteams. Maar wanneer heeft u nu z’n wijkteam nodig? Het kan zo zijn dat u specifieke vragen heeft over werk en inkomen, hulpverlening en ondersteuning bij het huishouden, opvoeding, begeleiding bij wonen, Wmo hulpmiddelen of vragen over (thuis)zorg. In z’n geval kunt u terecht bij een Sociaal Wijkteam. Het Sociaal Wijkteam geeft advies, informatie en ondersteuning aan inwoners en denkt mee bij het organiseren van eigen oplossingen en steun binnen de omgeving. Wethouder Geert Frische onderstreept de urgentie van de Sociale Wijkteams in het kader van het sociaal domein: ‘‘De Sociale Wijkteams vormen onze ogen en oren in de wijk. We hopen onze inwoners hierdoor sneller, beter en efficienter te kunnen bedienen."


Samenstelling Sociaal Wijkteam

In het Sociaal Wijkteam werken generalisten-Wmo van de gemeente Echt-Susteren in samenwerking met een consulent voorzieningen en andere professionele hulpverleners zoals een wijkverpleegkundige en welzijnswerkers. Door deze specialisten met elkaar te laten samenwerken binnen één team, is de dienstverlening, kwaliteit en efficiëntie naar de cliënt toe verbeterd. De lijntjes zijn korter waardoor de benodigde voorzieningen en/of hulpmiddelen sneller worden geregeld. Dit komt allemaal ten goede van de cliënt. Het Sociaal Wijkteam kan in deze samenstelling goed maatwerk leveren, met als uitgangspunt om iedere inwoner zo lang mogelijk zelfstandig en zelfredzaam te laten functioneren in de maatschappij.


Meer informatie?

Voor meer informatie over de Sociale Wijkteams in Echt-Susteren kunt u contact opnemen met de gemeente door te mailen naar info@echt-susteren.nl o.v.v. Sociale Wijkteams of door te bellen naar 0475- 478 478.


Kerngericht werken

De Sociale Wijkteams werken kerngericht waardoor er in elk van de negen kernen een inloop-locatie met een spreekuur is ingericht. Hier kunt u vrijblijvend inlopen om uw vraagstuk te bespreken. Kijk hieronder waar en wanneer u bij een van de Sociale Wijkteams terecht kunt.

spreekuren sociale wijkteams
Licentie: 
Copyright
Auteur: 
Gemeente Echt-Susteren