Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft om grip op het coronavirus te krijgen een aantal maatregelen genomen. Kijk hier voor de huidige maatregelen. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Speel- en ontmoetingsplek in Maria Hoop geopend

8 oktober 2019
Opening speeltoestellen  Maria Hoop
Onder grote belangstelling is door wethouder Marian Bruijsten het eerste gedeelte van de speel- en ontmoetingsplekken in Maria Hoop geopend. Een uniek concept waar op vier locaties in het dorp ruimte is gemaakt om te ontmoeten en te spelen.

Dit is een initiatief van de stichting LOS (Leven, Ontmoeten en Spelen) uit Maria Hoop en de gemeente Echt-Susteren. Wethouder Bruijsten: “Buitenspelen is voor ieder kind vanzelfsprekend. Met elf georganiseerde speeltuinen en een jaarlijks budget van € 100.000,- (door de gemeenteraad beschikbaar gesteld) maken wij het voor de speeltuinorganisaties in onze gemeente mogelijk om hun speeltuinen goed te onderhouden. Buiten spelen en buiten zijn met anderen is goed voor de ontwikkeling van ieder kind. Het is gezond en belangrijk! Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. En daar werken wij als gemeente graag aan mee”, aldus de wethouder.