Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft om grip op het coronavirus te krijgen een aantal maatregelen genomen. Kijk hier voor de huidige maatregelen. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Start bestrijding eikenprocessierups

17 april 2020
eikenprocessierups
Naar verwachting gaan we volgende week beginnen met de bestrijding van de eikenprocessierups. De bestrijdingsronde duurt ongeveer twee weken. De inzet van het spuitkanon binnen de bebouwde kom wordt voornamelijk overdag toegepast en kan voor enige geluidshinder zorgen. Hiervoor vragen wij uw begrip.

Professioneel monitoren

In Midden-Limburg is een werkgroep samengesteld die de bestrijding van de eikenprocessierups coördineert en begeleidt. Deze werkgroep heeft een deskundig bedrijf ingeschakeld dat in het voorjaar voor de Midden-Limburgse gemeenten de ontwikkeling van de eikenprocessierups volgt. Momenteel hebben wij in onze gemeente waargenomen dat alle eilegsels van de eikenprocessierups, op onze monitoringslocaties, zijn uitgekomen.

Vanaf wanneer bestrijden?

Nu de eilegsel zijn uitgekomen, is het wachten op volledige bladontluiking zodat de rupsen naar boven klimmen om van deze bladeren te eten. In de wat oudere eikenlanen zijn de eiken al groen, maar op andere plekken (met voornamelijk jongere eiken) komen de knoppen net uit. De verwachting is daarom dat we vanaf de laatste week van april gaan beginnen met de bestrijdingsronde.