Gewijzigde openingstijden rondom carnaval

In verband met carnaval is het gemeentehuis op maandag 24 februari en dinsdag 25 februari volledig gesloten. Voor werkzaamheden die niet uitgesteld kunnen worden, zoals geboorte- en overlijdensaangiftes, wordt een uitzondering gemaakt. Deze aangiftes kunt u op dinsdag 25 februari tussen 11.00 en 12.00 uur doen in het gemeentehuis. Houd rekening met de carnavalsoptochten door de Nieuwe Markt vrij van auto's te houden.

Start bestrijding eikenprocessierups

17 april 2019
eikenprocessierups
Naar verwachting gaan we volgende week beginnen met de bestrijding van de eikenprocessierups. De bestrijdingsronde duurt ongeveer twee weken. De inzet van het spuitkanon binnen de bebouwde kom wordt voornamelijk overdag toegepast en kan voor enige geluidshinder zorgen. Hiervoor vragen wij uw begrip.

Professioneel monitoren

In Midden-Limburg is een werkgroep samengesteld die de bestrijding van de eikenprocessierups coördineert en begeleidt. Deze werkgroep heeft een deskundig bedrijf ingeschakeld dat in het voorjaar voor de Midden-Limburgse gemeenten de ontwikkeling van de eikenprocessierups volgt. Momenteel hebben wij in onze gemeente waargenomen dat alle eilegsels van de eikenprocessierups, op onze monitoringslocaties, zijn uitgekomen.

Vanaf wanneer bestrijden?

Nu de eilegsel zijn uitgekomen, is het wachten op volledige bladontluiking zodat de rupsen naar boven klimmen om van deze bladeren te eten. In de wat oudere eikenlanen zijn de eiken al groen, maar op andere plekken (met voornamelijk jongere eiken) komen de knoppen net uit. De verwachting is daarom dat we vanaf de laatste week van april gaan beginnen met de bestrijdingsronde.

Meer weten?

Meer informatie over de processierups, de wijze van bestrijding de gezondheidsrisico’s en nog veel meer kunt u terugvinden op www.echt-susteren.nl.