Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft op 24 juni aangegeven dat de coronamaatregelen verder worden verruimd. Kijk hier voor de huidige maatregelen. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Start bouw van appartementencomplex in Pey

24 september 2019
Wethouder Meuwissen metselt
Deze week verrichte wethouder Meuwissen met Pascal en Kevin Smeets de eerste bouwhandeling van het toekomstige appartementencomplex ‘Oalder Staete’ aan de Clarastraat in Pey. Naar verwachting is het project de tweede helft van 2020 gereed.

Voorafgaand aan het project

Het project Oalder Staete aan de Clarastraat kent een lange voorbereidingsprocedure. Zo zijn er in 2004 al gesprekken gevoerd om het horecapand met zalencomplex Biej Oalders te vervangen door woningbouw. In 2018 is het project met succes weer opgepakt. Het project bevindt zich op een bijzondere locatie want het wordt gebouwd op de plek van het voormalige café ‘ Biej Oalders’ in Pey, een markant punt binnen de kern van Pey.


Bijdrage aan de ontwikkeling van Pey

Hier bouwt aannemer Smeets in samenwerking met de gemeente 11 duurzame appartementen waarvan de verkoop voorspoedig verloopt. Dit verklaart dat het complex voldoet aan de woonbehoefte van inwoners. Door de bouw van dit complex wordt ook voorkomen dat deze markante plek door leegstand zou verpauperen. Iets wat voor de kern Pey een zeer ongewenste ontwikkeling zou zijn. De start van de bouw van dit complex dient dan ook als vliegwiel voor de verdere ontwikkeling van plannen voor de gemeenschap van Pey, waarbij de primaire focus ligt op de gemeenschapsaccommodatie, omgeving rond het patronaat en het gebied aan de Lisstraat (Lidl). Wethouder Meuwissen: "Het project Oalder Staete is een goede invulling van de gebiedsvisie Pey, waar we de komende jaren hard werken aan een verbetering van het woon- en leefklimaat". De appartementen zijn namelijk gasloos, voorzien van hoogwaardige isolatie, krijgen een warmtepomp en maken gebruik van zonne-energie.