Gewijzigde openingstijden in verband met de verkiezingen
Op maandag 15 maart is het gemeentehuis geopend van 09:00-13:00 uur. Op dinsdag 16 maart en woensdag 17 maart is het gemeentehuis gesloten. Telefonisch is het gemeentehuis wel bereikbaar op maandag 15 maart en dinsdag 16 maart van 09:00-17:00 uur. Het stembureau in het gemeentehuis is van maandag 15 maart tot en met woensdag 17 maart geopend van 07:30-21:00 uur. Kijk hier voor meer infomatie over de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart.

Vragen over het coronavirus (COVID-19)
Het coronavirus verspreidt zich razendsnel. Om de zorg toegankelijk te houden, moeten we onze contacten tot een minimum beperken. De lockdown en de avondklok blijven tenminste tot en met 15 maart van kracht. Kijk hier voor de maatregelenHier (onder regionale maatregelen) vindt u het 'Intrekkingsbesluit Noodverordening COVID-19' van de Veiligheidsregio Limburg-Noord (18 november 2020). Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Stemmen bij volmacht

Kunt u zelf niet stemmen? Dan kunt u een volmacht verlenen aan een andere kiezer uit gemeente Echt-Susteren. Deze persoon mag dan uw stem uitbrengen.

Let op: degene die voor u gaat stemmen, moet naast zijn/haar eigen identiteitsbewijs ook een (kopie van) uw identiteitsbewijs overleggen.

Onderhandse volmacht

Op de achterkant van uw stempas vult u de naam in van degene (gemachtigde) die voor u gaat stemmen en u zet allebei uw handtekening. De gemachtigde mag niet meer dan drie machtigingen aannemen en moet de volmachtstem(men) gelijktijdig met zijn/haar eigen stem uitbrengen. Het geven van de machtiging kan tot en met de dag van de stemming zelf.

Schriftelijke volmacht

U kunt ook een kiezer uit een andere gemeente binnen Nederland voor u laten stemmen. Uw verzoek moet uiterlijk vrijdag 12 maart om 17:00 uur zijn ontvangen door de gemeente.

pdf Formulier 'Verzoek om bij volmacht te stemmen' (PDF, 175.59 KB)

 

Stuur dit formulier naar:

Gemeente Echt-Susteren
Postbus 450
6100 AL Echt