Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De maatregelen worden losser. Blijf alert en houd anderhalve meter afstand, gebruik mondmaskers waar nodig en blijf handen wassen. We zijn er nog niet. Kijk hier voor de maatregelen. Hier (onder regionale maatregelen) vindt u het 'Intrekkingsbesluit Noodverordening COVID-19' van de Veiligheidsregio Limburg-Noord (18 november 2020). Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Stemmen bij volmacht

Kunt u zelf niet stemmen? Dan kunt u een volmacht verlenen aan een andere kiezer uit gemeente Echt-Susteren. Deze persoon mag dan uw stem uitbrengen.

Let op: degene die voor u gaat stemmen, moet naast zijn/haar eigen identiteitsbewijs ook een (kopie van) uw identiteitsbewijs overleggen.

Onderhandse volmacht

Op de achterkant van uw stem(plus)pas vult u de naam in van degene (gemachtigde) die voor u gaat stemmen en u zet allebei uw handtekening. De gemachtigde mag niet meer dan drie machtigingen aannemen en moet de volmachtstem(men) gelijktijdig met zijn/haar eigen stem uitbrengen. Het geven van de machtiging kan tot en met de dag van de stemming zelf.

Schriftelijke volmacht

U kunt ook een kiezer uit een andere gemeente binnen Nederland voor u laten stemmen. Uw verzoek moet uiterlijk vrijdag 12 maart om 17:00 uur zijn ontvangen door de gemeente. Bij een schriftelijke volmacht hoeft geen kopie van uw identiteitsbewijs getoond te worden.

pdf Formulier 'Verzoek om bij volmacht te stemmen' (PDF, 175.59 KB)

 

Stuur dit formulier naar:

Gemeente Echt-Susteren
Postbus 450
6100 AL Echt