Gewijzigde openingstijden rondom carnaval

In verband met carnaval is het gemeentehuis op maandag 24 februari en dinsdag 25 februari volledig gesloten. Voor werkzaamheden die niet uitgesteld kunnen worden, zoals geboorte- en overlijdensaangiftes, wordt een uitzondering gemaakt. Deze aangiftes kunt u op dinsdag 25 februari tussen 11.00 en 12.00 uur doen in het gemeentehuis. Houd rekening met de carnavalsoptochten door de Nieuwe Markt vrij van auto's te houden.

Stemmen voor de Europese Verkiezingen

27 maart 2019
Europese vlag
Op 23 mei 2019 vindt de verkiezing van de Nederlandse leden in het Europees Parlement plaats. Kiesgerechtigde Nederlanders mogen hiervoor hun stem uitbrengen. Ook kiesgerechtigde Nederlanders die wonen of verblijven in het buitenland kunnen voor deze verkiezingen hun stem uitbrengen. Kiesgerechtigde niet-Nederlanders uit de Europese Unie (EU) die wonen in Nederland mogen ook stemmen voor deze verkiezingen. U moet zich mogelijk registreren als kiezer.

Nederlanders die wonen of verblijven in het buitenland

Een Nederlandse kiezer die op de dag van de verkiezing tijdelijk of permanent in het buitenland verblijft, kan op verschillende manieren deelnemen aan de stemming. Alle informatie hierover vindt u op de website van de Kiesraad. Voor (informatie over) de registratie als kiezer kunt u terecht op de website van gemeente Den Haag. Wilt u zich als kiezer registreren voor de Europese verkiezingen op 23 mei dan moet uw registratieverzoek uiterlijk 11 april binnen zijn.

Niet-Nederlanders die onderdaan zijn van een ander EU-land en wonen in Nederland

Alle informatie over stemmen voor het Europees Parlement in Nederland, door Niet-Nederlandse inwoners afkomstig uit een EU-land, vindt u op de website van de Kiesraad. Het formulier dat u nodig heeft om u als kiezer te registreren heet het Y-32 formulier. U vindt dit formulier hier. Dit formulier moet uiterlijk 9 april bij de gemeente binnen zijn.