Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft om grip op het coronavirus te krijgen een aantal maatregelen genomen. Kijk hier voor de huidige maatregelen. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Subsidies voor inventaris Oos Heem

12 december 2018
Subsidies voor inventaris Oos Heem
Gemeenschapshuis Oos Heem kan door een groot aantal subsidies voor een bedrag van circa € 100.000 meubilair en apparatuur aanschaffen. Dit ontbrak nog in het reeds verbouwde gemeenschapshuis in Koningsbosch.

Subsidies

De gemeente Echt-Susteren en WoonGoed2-Duizend zijn eigenaar van Oos Heem en hebben de uitbreiding en verbouwing van het gebouw betaald. De inrichting van het gebouw zou dan voor de rekening van de Stichting beheer gemeenschapsvoorziening Koningsbosch en de gebruikers van Oos Heem komen. Hiervoor is een beroep gedaan op het Oranjefonds, het VSB-fonds, het Kansfonds, het FSI-fonds en het RCOAK-fonds, die tot grote vreugde van de stichting en de gebruikers allemaal een bijdrage hebben toegezegd. Deze subsidies, samen met een bijdrage van de gemeente, het resultaat van een sponsoractie in het dorp en een eigen bijdrage van de stichting hebben geleid tot een mooi bedrag van circa € 100.000. Zonder de hulp van deze fondsen was het niet mogelijk geweest de noodzakelijke investeringen te realiseren.


Investeringen

De Stichting beheer gemeenschapsvoorziening Koningsbosch en de gebruikers bekijken op dit moment welke investeringen ze gaan doen. Wel is al bekend dat de nieuwe huiskamer een vloer krijgt die beter past bij de functie en bij de inrichting. Ook komt er podiumverlichting en een geluidsinstallatie voor de musicerende verenigingen waaronder Harmonie St Cecilia, Fluit- en Trommelkorps St Joseph en zangkoor Mes Amis. In april 2019 is de inventaris compleet en wordt Oos Heem officieel geopend. Door de verbouwing en de nieuwe investeringen voor de inrichting kan het gemeenschapshuis een nog sterkere rol voor de gemeenschap van Koningsbosch gaan vervullen. Dit maakt Oos Heem dé ontmoetingsplek in Koningsbosch waar jong en oud nog vele jaren terecht kunnen.