Gewijzigde openingstijden rondom carnaval

  • Er wordt een carnavalsmiddag georganiseerd voor de ouderen die deelnemen aan de huiskamerprojecten in onze gemeente. Op donderdag 20 februari is het gemeentehuis daarom gesloten. Telefonisch is het gemeentehuis bereikbaar van 9.00 tot 12.00 uur 
  • Vanwege carnaval is het gemeentehuis op maandag 24 februari en dinsdag 25 februari gesloten (ook telefonisch)
  • Voor werkzaamheden die niet uitgesteld kunnen worden, zoals geboorte- en overlijdensaangiftes, wordt op dinsdag 25 februari de gelegenheid geboden om aangifte te doen tussen 11.00 en 12.00 uur. U kunt dan terecht bij de ambtenaar burgerlijke stand op het gemeentehuis 
  • Daarnaast verzoeken we iedereen om tijdens de carnavalsdagen de Nieuwe Markt zoveel mogelijk vrij te houden van geparkeerde auto’s in verband met carnavalsoptochten

Textiel levert geld op!

28 augustus 2019
Afval container
In september start fanfare Eendracht uit Dieteren met het aan huis ophalen van textiel. Zij haalden oud papier al aan huis op en gaan er nu ook textiel bij doen om de verenigingskas extra te spekken. Wilt u als vereniging ook een handje helpen om textiel uit het restafval te houden en hiermee wat extra geld te verdienen voor de club? Meld u dan bij de gemeente.

Waarom textiel ophalen?

Textiel is geen restafval maar een grondstof. Uw spijkerbroek en oud T-shirt krijgen een tweede leven als u dit gescheiden aanbiedt. Op dit moment zamelt de gemeente maar 180 ton textiel in per jaar, terwijl er nog 225 ton textiel in het restafval zit. Daarmee wordt nog te veel waardevol textiel verbrand. De fanfare Eendracht, Benelux recycling en de gemeente Echt-Susteren werken daarom samen om meer textiel uit het restafval te halen.


Wanneer textiel ophalen in Dieteren?

De fanfare helpt een handje door oud of gebruikt textiel vanaf september in Dieteren aan huis op te halen. Gelijktijdig met het inzamelen van oud papier op de 2e maandag van de maand gaat de fanfare ook textiel aan huis ophalen. Inwoners van Dieteren kunnen oud of gebruikt textiel op deze dagen in een grijze vuilniszak aan-bieden op de stoep langs de straat. Heeft u een grote partij textiel? Dan kunt u contact opnemen met de fanfare zodat ze dit aan huis komen ophalen. Woont u in de buurt van Dieteren? Of wilt u het textiel al eerder ergens kwijt? Dan kunt u dit vanaf 9 september ook iedere maandagochtend zelf wegbrengen naar een van de twee textiel-containers bij de fanfare aan de Bosweg in Dieteren. Neem voor vragen over textielinzameling contact op met fanfare Eendracht via 06- 51974465.


Nieuw afvalinzamelsysteem

In 2020 start de gemeente met een ander afvalinzamelingsysteem met als doel om de hoeveelheid restafval te verminderen en meer grondstoffen in te zamelen. Textiel is net als het GFT, glas, blik, oud papier en drankkartons een belangrijke grondstof die we gemakkelijk kunnen scheiden. Doet u ook mee met het scheiden van afval voor een duurzamer milieu?


Wist u dat?

Wist u dat van de 203 kilo opgehaald afval (per inwoner) slechts 48 kilo daadwerkelijk restafval is? Ruim 92 kilo van de 203 kilo hoort eigenlijk in de GFT-bak, 12 kilo hiervan is oud papier en kan net als de 7 kilo textiel naar de lokale verenigingen en 20 kilo kan in de PMD-zakken (voor plastic metaal en drankkartons) die in 2020 worden geïntroduceerd.