Gewijzigde openingstijden rondom carnaval

  • Er wordt een carnavalsmiddag georganiseerd voor de ouderen die deelnemen aan de huiskamerprojecten in onze gemeente. Op donderdag 20 februari is het gemeentehuis daarom gesloten. Telefonisch is het gemeentehuis bereikbaar van 9.00 tot 12.00 uur 
  • Vanwege carnaval is het gemeentehuis op maandag 24 februari en dinsdag 25 februari gesloten (ook telefonisch)
  • Voor werkzaamheden die niet uitgesteld kunnen worden, zoals geboorte- en overlijdensaangiftes, wordt op dinsdag 25 februari de gelegenheid geboden om aangifte te doen tussen 11.00 en 12.00 uur. U kunt dan terecht bij de ambtenaar burgerlijke stand op het gemeentehuis 
  • Daarnaast verzoeken we iedereen om tijdens de carnavalsdagen de Nieuwe Markt zoveel mogelijk vrij te houden van geparkeerde auto’s in verband met carnavalsoptochten

Tips voor evenementen in de hitte

27 juni 2019
Evenement bij hitte
Organiseert u binnenkort een evenement? Of bezoekt u dit weekend een evenement? Houd dan rekening met de hoge temperaturen en neem een aantal voorzorgsmaatregelen.

Betrokken bij de organisatie van een evenement?

Stel dan voldoende ruimte beschikbaar, spreid het publiek of beperk het aantal bezoekers. Creëer extra schaduwplekken en zet ventilatoren of vernevelaars in. Gebruik van verneveling van water om bezoekers af te koelen kan alleen als u gebruik maakt van kraanwater en let op legionellapreventie. Zijn er dieren betrokken bij het evenement? Overweeg deze dan uit het programma te laten en heb extra aandacht voor hen. Heb ook speciale aandacht voor kwetsbare mensen (kinderen, ouderen en zieke mensen of mensen met een aandoening zoals hart- en vaatziekten, luchtwegaandoening, diabetes). Verstrek gratis drinkwater of zorg voor voldoende drinkwatertappunten en voorkom hierbij opwarming van (tijdelijke) koud waterleidingen (i.v.m. legionella). Het is belangrijk de temperatuur van het drinkwater onder de 25 graden te houden door het water permanent (zachtjes) te laten doorstromen of door de slangen in te graven in de grond. Informeer ook altijd de bezoekers over welke maatregelen ze zelf kunnen nemen.


Gaat u naar een evenement?

Drink voldoende vocht (bij voorkeur water). Als u minder dan normaal plast of als uw urine donkerder is, drinkt u te weinig. Smeer uw onbedekte huid regelmatig in met een zonnebrandcrème. Trek luchtige kleren aan en draag in de volle zon een zonnehoed of zonneklep. Zoek regelmatig de schaduw op, vooral tussen 12.00 en 16.00 uur. Houd je kinderen zoveel mogelijk in de schaduw en zorg voor gekoelde etenswaren. Vermijd intensieve inspanning tijdens het evenement. Ga met gezondheidsklachten tijdens het evenement naar de eerste hulpverleners. Zwem bij voorkeur in gecontroleerd zwemwater en maak een bewuste keuze bij zwemmen in niet-officieel en ongecontroleerd natuurwater. Let op en zorg voor elkaar. Vooral mensen met een aandoening, bijv. een hartkwaal, luchtwegaandoening of diabetes zijn extra kwetsbaar bij hitte.


Vragen?

Voor meer informatie m.b.t. legionellapreventie, het inrichten van de EHBO en andere tips over het bijwonen van een evenement met dit weer kunt u de hittekaarten van de Veiligheidsregio raadplegen. Deze zijn hieronder te downloaden.

pdf Hitte bij evenementen (voor evenementenbezoekers) (PDF, 677.56 KB) pdf Hitte bij evenementen (voor organisatoren) (PDF, 591.82 KB)