Gewijzigde openingstijden rondom carnaval

In verband met carnaval is het gemeentehuis op maandag 24 februari en dinsdag 25 februari volledig gesloten. Voor werkzaamheden die niet uitgesteld kunnen worden, zoals geboorte- en overlijdensaangiftes, wordt een uitzondering gemaakt. Deze aangiftes kunt u op dinsdag 25 februari tussen 11.00 en 12.00 uur doen in het gemeentehuis. Houd rekening met de carnavalsoptochten door de Nieuwe Markt vrij van auto's te houden.

Toets uw (ver)bouwplannen vooraf

17 augustus 2018
(ver)bouwen
Hebt u een bouw- of verbouwplan dat in strijd is met het bestemmingsplan? Of wilt u zeker weten of uw plan wel haalbaar is? Of dat u alle stukken compleet hebt om een omgevingsvergunning aan te vragen? Dan kunt u uw bouwplan eerst laten toetsen voordat u een omgevingsvergunning aanvraagt via een ‘vooroverleg’ of ‘principeverzoek’. Zo weet u vooraf of uw aanvraag kans van slagen heeft.

Kosten

Het indienen van een vooroverleg of principeverzoek is goedkoper, eenvoudiger en sneller dan het aanvragen van een omgevingsvergunning. Wilt u weten welke kosten hieraan verbonden zijn? Kijk dan op www.echt-susteren.nl/leges.


Wanneer vooroverleg aanvragen

Als u hulp nodig hebt bij het indienen van een om-gevingsvergunning of als u er zeker van wilt zijn dat uw aanvraag compleet is kunt u een vooroverleg aanvragen met een ambtenaar van de Omgevingsdienst door te bellen naar de gemeente via 0475 478 478. Kijk hier voor meer informatie: https://www.echt-susteren.nl/vooroverleg-principeverzoek 


Wanneer principeverzoek aanvragen

Als uw bouwplannen afwijken van het bestemmingsplan kunt u een principeverzoek aanvragen door te bellen naar 0475 478 478.


Meer informatie

Kijk voor meer informatie over bouwen en verbouwen op www.echt-susteren.nl of bezoek het Omgevings-loket Online via www.omgevingsloket.nl.