Gewijzigde openingstijden in verband met de verkiezingen
Op maandag 15 maart is het gemeentehuis geopend van 09:00-13:00 uur. Op dinsdag 16 maart en woensdag 17 maart is het gemeentehuis gesloten. Telefonisch is het gemeentehuis wel bereikbaar op maandag 15 maart en dinsdag 16 maart van 09:00-17:00 uur. Het stembureau in het gemeentehuis is van maandag 15 maart tot en met woensdag 17 maart geopend van 07:30-21:00 uur. Kijk hier voor meer infomatie over de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart.

Vragen over het coronavirus (COVID-19)
Het coronavirus verspreidt zich razendsnel. Om de zorg toegankelijk te houden, moeten we onze contacten tot een minimum beperken. De lockdown en de avondklok blijven tenminste tot en met 15 maart van kracht. Kijk hier voor de maatregelenHier (onder regionale maatregelen) vindt u het 'Intrekkingsbesluit Noodverordening COVID-19' van de Veiligheidsregio Limburg-Noord (18 november 2020). Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

TONK regeling

Het kabinet heeft besloten dat er extra financiële ondersteuning komt voor mensen die door het coronavirus in financiële problemen zijn gekomen. De nieuwe regeling die uitgewerkt wordt heet: Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK). Deze regeling wordt uitgevoerd door de gemeente.

De TONK regeling biedt financiële hulp voor huishoudens die door de crisis te maken krijgen met een terugval in inkomen. Het gaat dan om een tegemoetkoming in noodzakelijke kosten, zoals woonkosten.   

De regeling kan met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2021 worden aangevraagd en loopt tot en met 30 juni 2021. Op dit moment bereiden wij ons voor op de openstelling van de regeling. Wij verwachten dat u per 1 april 2021 de TONK regeling aan kunt vragen. Zodra de precieze datum bekend is, leest u dat op deze pagina.

Voor overige informatie over deze regeling verwijzen wij u naar de website van de Rijksoverheid.