Vanwege de Provinciale Staten verkiezingen en de waterschapsverkiezingen is het gemeentehuis op woensdag 20 maart 2019 gesloten voor bezoekers. Ook telefonisch is het gemeentehuis die dag niet bereikbaar. Uitsluitend het stembureau in het gemeentehuis is geopend van 7.30 tot 21.00 uur.

Uitkering aanvragen

In de meeste gevallen vraagt u een uitkering aan via het UWV. Enkele uitkeringen worden door de gemeente verstrekt. Deze vraagt u rechtstreeks aan bij de gemeente.

Het UWV is verantwoordelijk voor de meeste uitkeringen in Nederland. Er zijn echter een aantal uitkeringen die door de gemeente worden verstrekt. Deze uitkeringen vraagt u rechtstreeks aan bij de gemeente. Om welke uitkeringen het gaat ziet u hieronder bij “Uitkeringen van de gemeente”.

De gemeente verstrekt enkele uitkeringen op grond van de volgende wetten:

De uitkeringen die hier genoemd worden (met uitzondering van de IOAZ en Bbz) vraagt u rechtstreeks aan bij de gemeente. Na een telefonische melding krijgt u de aanvraagformulieren thuisgestuurd. Heeft u moeite met het invullen van de formulieren? Dan kunt u altijd even bellen met de gemeente. U kunt ook contact opnemen met het maatschappelijk werk.

U vraagt een uitkering online aan bij het UWV. Hebt u zelf geen computer? U kunt gebruik maken van een computer in bijvoorbeeld de bibliotheek, een internetwinkel of bij vrienden of familie. Vindt u het lastig om online een uitkering aan te vragen? Bijvoorbeeld omdat u niet met de computer overweg kunt? Neem dan contact op met het maatschappelijk werk.