Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft op 24 juni aangegeven dat de coronamaatregelen verder worden verruimd. Kijk hier voor de huidige maatregelen. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Verbreding A2 stap dichterbij

23 december 2019
Verbreding A2 een stapje dichterbij
Minister Cora van Nieuwenhuizen heeft in het bijzijn van wethouder Hub Meuwissen het Tracébesluit voor de verbreding van de A2 tussen knooppunt het Vonderen en Kerensheide ondertekend.

Hier wordt de A2 over een lengte van 18 kilometer aan beide zijden verbreed tot drie rijstroken en een vluchtstrook. Viaducten over de weg worden waar nodig opgeknapt of vernieuwd, langs de weg komt aan beide kanten een groene baan - de Parkway - en er komen drie faunapassages onder de weg. Met het project is in totaal 292 miljoen euro gemoeid, waarvan 35 miljoen euro van de regio komt. Wethouder Hub Meuwissen: “Iedere dag passeren zo’n 110.000 auto’s en vrachtwagens dit smalste stukje van het land. En dat aantal neemt alleen maar toe. Bij een calamiteit als een ongeluk, merken we meteen de gevolgen hiervan in onze gemeente. Wij hopen dat de verbreding leidt tot een veiligere en betere bereikbaarheid van Echt-Susteren. Daarnaast is een verbreding essentieel voor de economische ontwikkeling van onze regio.”