Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft op 24 juni aangegeven dat de coronamaatregelen verder worden verruimd. Kijk hier voor de huidige maatregelen. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Verduurzaming openbare verlichting

30 juni 2020
Verduurzaming van verlichting
Wethouders Hub Meuwissen en Peter Ruijten hebben afgelopen week het startschot gegeven voor het versneld verduurzamen van de openbare verlichting.

Planning verduurzaming

In de gemeente zijn al ruim 3.000 lampen energiezuinig gemaakt door deze te vervangen door ledlampen. De overige 5.000 conventionele lampen in de gemeente worden in de komende jaren nog versneld vervangen. Dit jaar nog wordt de volledige verlichting in de kernen Echt, Sint Joost, Pey en Roosteren vervangen. In 2021 volgen Dieteren en Susteren, in 2022 Koningsbosch en Maria Hoop en in 2023 is Nieuwstadt aan de beurt.

Besparing door verduurzaming

Door deze werkzaamheden bespaart de gemeente over één jaar al circa 214.505 kWh energie! Deze besparing loopt sterk op want na 2023, wanneer de meeste openbare verlichting is voorzien van energiezuinige ledlampen, is de energiebesparing 464.762 kWh. Hiermee bespaart de gemeente na vier jaar 39% ten opzichte van het verbruik van 2019. Deze besparing is gelijk aan een CO2-reductie van maar liefst 202.172 kg.

Wethouder Hub Meuwissen (duurzaamheid) is heel tevreden over deze ontwikkeling: ‘’Naast extra veiligheid levert deze investering een substantiële bijdrage aan onze duurzaamheidsdoelstellingen in de vorm van een reductie van de CO2 emissie en energiebesparing.’’