Gewijzigde openingstijden rondom carnaval

In verband met carnaval is het gemeentehuis op maandag 24 februari en dinsdag 25 februari volledig gesloten. Voor werkzaamheden die niet uitgesteld kunnen worden, zoals geboorte- en overlijdensaangiftes, wordt een uitzondering gemaakt. Deze aangiftes kunt u op dinsdag 25 februari tussen 11.00 en 12.00 uur doen in het gemeentehuis. Houd rekening met de carnavalsoptochten door de Nieuwe Markt vrij van auto's te houden.

Verkeerd afval in plasticzakken

17 juli 2019
plastic-zak
De laatste weken zien we steeds meer verkeerd afval bij de plastic inzameling. Als er teveel materiaal in zit dat er niet in thuishoort, dan wordt de vracht geweigerd en moet deze naar de afvalverbranding. De kosten voor verbranding zijn erg duur en dat is zonde want plastic levert geld op.

Verbranden kost geld

Niet alleen plastic maar ook andere bruikbare afvalstromen leveren geld op als we dit gescheiden aanbieden. Doen we dit niet of niet goed, dan wordt het afval verbrand. Deze kosten voor (extra) afvalverbranding worden uiteindelijk doorberekend in de afvalstoffenheffing.


Wat hoort niet bij het plastic thuis?

Het grootste deel van het afval dat niet in de plasticzak thuishoort bestaat uit organisch afval, hard kunststof zoals emmers en speelgoed, tuinstoelen, piepschuim, papier en karton. Afgelopen week is er zelfs chemisch afval aangetroffen in een plastic heroes zak. Hierdoor is er flinke schade aan het voertuig ontstaat en is dit voertuig uitgevallen. De afvalinzameling liep hierdoor flinke vertraging op. De inzamelaar (Icomes) gaat hier nu nog strenger op controleren en bij twijfel de plastic zakken laten staan.


Volgend jaar PMD

Wist u dat vanaf 1 januari 2020 de plasticzakken worden vervangen door PMD-zakken? Dan mag er naast het plastic ook blik en drankkartons in één zak. Let op: Dit betekent nog steeds niet dat er hard plastic bij mag. Kijk dus goed op de zak wat wel en niet bij het plastic thuishoort.