Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft om grip op het coronavirus te krijgen een aantal maatregelen genomen. Kijk hier voor de huidige maatregelen. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Verkeersexamens groep 7 & 8

27 maart 2019
verkeersexamen
Binnenkort zijn er weer verkeersexamens. Basisschoolleerlingen van groep zeven en/ of acht gaan dan weer de weg op voor het afleggen van het fietspraktijk onderdeel.

Verkeersexamens

De examens bestaan uit een theorie- en een praktijk deel. Voor het praktijkdeel gaan de leerlingen met een fiets een route in de schoolomgeving afleggen. In Echt zijn de fietspraktijkexamens op 1 en 2 april. In Nieuwstadt op maandag 15 april. In Susteren op donderdag 16 mei en in Koningsbosch op donderdag 13 juni. Op donderdag 4 april is het landelijke theoretische verkeersexamen.


Wees alert

Verkeersdeelnemers worden verzocht rekening te houden met de fietspraktijkexamens. De leerlingen doen deze examens om de regels in het verkeer te leren en te begrijpen. Wees dus extra voorzichtig. De kinderen die de examens afleggen zijn herkenbaar aan de oranje of gele hesjes die zij dragen op de fiets tijdens het examen. Wethouder Peter Ruijten: "Goede kennis van verkeersregels en algemeen gedrag in het verkeer is natuurlijk een must om onze wegen zo veilig mogelijk te houden. Ik wens de examenkandidaten dan ook veel succes met de examens!"