Gewijzigde openingstijden in verband met de verkiezingen
Op maandag 15 maart is het gemeentehuis geopend van 09:00-13:00 uur. Op dinsdag 16 maart en woensdag 17 maart is het gemeentehuis gesloten. Telefonisch is het gemeentehuis wel bereikbaar op maandag 15 maart en dinsdag 16 maart van 09:00-17:00 uur. Het stembureau in het gemeentehuis is van maandag 15 maart tot en met woensdag 17 maart geopend van 07:30-21:00 uur. Kijk hier voor meer infomatie over de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart.

Vragen over het coronavirus (COVID-19)
Het coronavirus verspreidt zich razendsnel. Om de zorg toegankelijk te houden, moeten we onze contacten tot een minimum beperken. De lockdown en de avondklok blijven tenminste tot en met 15 maart van kracht. Kijk hier voor de maatregelenHier (onder regionale maatregelen) vindt u het 'Intrekkingsbesluit Noodverordening COVID-19' van de Veiligheidsregio Limburg-Noord (18 november 2020). Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Verkeersmaatregelen Maasbrachterweg Berkelaar

22 januari 2021
Peter Ruijten Maasbrachterweg
Binnen de bebouwde kom van Berkelaar zijn enkele verkeersmaatregelen getroffen in de Maasbrachterweg. Daarnaast zijn alle groenvoorzieningen verbeterd.

Hardrijders

Al geruime tijd maken de bewoners zich ongerust over hardrijders. Metingen hebben ook uitgewezen dat er structureel enkele stevige overtredingen plaatsvinden. 


Burgerparticipatie 

In overleg met de bewoners is een plan tot stand gekomen. Uiteindelijk zijn verkeersmaatregelen getroffen en zijn de groenvoorzieningen opnieuw ingericht.


Maatregelen

Er zijn enkele wegversmallingen gerealiseerd en markeringen aangebracht. De nieuwe groeninrichting zorgt voor een visuele snelheidsremming en een flinke kwaliteitsverbetering. Wethouder Peter Ruijten: ‘Het is goed om te zien dat wij samen met de bewoners dit hebben weten te bereiken. De maatregelen verbeteren de verkeerssituatie en kwaliteit van de straat. Natuurlijk blijft ook het gedrag van de verkeersdeelnemer mede bepalend’.