Gewijzigde openingstijden in verband met de Echter Kermis

Maandag 8 oktober 2018 is het gemeentehuis vanaf 17:00 uur gesloten in verband met de Echter Kermis.

Verkiezingen: stemmen bij volmacht

5 maart 2018
Stemmen
Als u niet in de gelegenheid bent om zelf te stemmen, dan kunt u iemand anders een volmacht verlenen. Deze persoon mag dan namens u uw stem uitbrengen. Op de achterzijde van uw stempas moet u de naam invullen van degene (gemachtigde) die voor u gaat stemmen. Het gebruik maken van een stempas die niet volledig is ingevuld door de stemgerechtigde zelf is strafbaar (ronselen van stemmen).

De gemachtigde kan iedereen zijn die in Echt- Susteren woont en ook een stempas voor deze stemming heeft ontvangen. Wilt u een andere kiezer voor beide stemmingen machtigen dan moet u op beide stempassen de achterzijde invullen. De kiezer die voor u gaat stemmen moet dan zelf ook voor beide stemmingen gaan stemmen. Van belang is dat de gemachtigde per stemming niet meer dan twee machtigingen heeft aangenomen en de volmacht stem gelijktijdig met de eigen stem uitbrengt. Het geven van een machtiging kan tot en met de dag van de stemming zelf. De kiezer die voor u gaat stemmen moet ook een kopie van een geldig identiteitsbewijs van u aan de voorzitter laten zien.

Voor deze stemmingen geldt dat het identiteitsdocument maximaal 5 jaar verlopen mag zijn. Voor het referendum kunt u ook iemand machtigen die niet in de gemeente Echt-Susteren woont maar wel een stempas heeft ontvangen voor deze stemming. Bent u niet in de gelegenheid om iemand te machtigen door de achterzijde van de stempas in te vullen (omdat u bijvoorbeeld in het buitenland bent wanneer de stempassen geleverd worden)? Ook dan kunt u iemand machtigen die in gemeente Echt-Susteren woont en mag stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen en/of het referendum. Het hiervoor benodigde formulier kunt u afhalen of aanvragen bij team KCC, cluster verkiezingen van gemeente Echt-Susteren of downloaden van onze website. De schriftelijke aanvraag moet uiterlijk 16 maart 2018 door de gemeente zijn ontvangen. De gemachtigde ontvangt daarna het volmacht bewijs en hoeft in dat geval geen kopie van uw identiteitsbewijs aan de voorzitter te laten zien.

Alle informatie over de gemeenteraadsverkiezingen vindt u hier.