Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft op 24 juni aangegeven dat de coronamaatregelen verder worden verruimd. Kijk hier voor de huidige maatregelen. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Verplaatsing weekmarkt Susteren naar Willibrordusplein.

27 juni 2019
plantenmarktecht
De weekmarkt in Susteren wordt vanaf 4 juli niet meer op het Raadhuisplein gehouden maar verplaatst naar het Willibrordusplein.

Waarom wordt de weekmarkt verplaatst?

In overleg met de standplaatshouders van de weekmarkt in Susteren is gekeken naar de mogelijkheden om de teruglopende weekmarkt weer nieuw leven in te blazen. In overleg met de gemeente is ervoor gekozen om de weekmarkt te verplaatsen naar het winkelcentrum van Susteren. Op het Willibrordusplein is meer winkelend publiek te vinden die dan gemakkelijk ook even een boodschap kunnen doen op de markt. Ook kunnen de standhouders op de nieuwe locatie meer gegroepeerd bij elkaar staan om zo de wisselwerking met het winkelende publiek te vergroten. 


Wanneer wordt de weekmarkt gehouden?

De weekmarkt wordt vanaf donderdag 4 juli iedere week gehouden op het Willibrordusplein, nabij de pinautomaat, het Kruidvat en de Plus-supermarkt. Van 8.30 uur – 12.00 uur kunt u hier iedere donderdag onder meer terecht voor aardappelen, groente en fruit, vis, vlees en kaas. Houd wel rekening met het parkeerverbod op het de plek van de weekmarkt. Uiteraard zijn er nog genoeg parkeerplaatsen bereikbaar voor het winkelende publiek.


Wethouder Ruijten aan het woord

Wethouder Peter Ruijten is blij dat de ondernemers constructief hebben meegedacht om de markt te revitaliseren: ’’Hierdoor ontstaat een win-win situatie waardoor niet alleen de markt maar ook het gehele centrum van Susteren een boost krijgt. Samen met de standplaatshouders, de winkeliers in Susteren en de Dorpsraad hopen we dat de verplaatsing van de weekmarkt voor alle partijen een succes wordt. Het Smalste Stukje Nederland is  breed genoeg om gezellig te winkelen!’’