Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De maatregelen worden losser. Blijf alert en houd anderhalve meter afstand, gebruik mondmaskers waar nodig en blijf handen wassen. We zijn er nog niet. Kijk hier voor de maatregelen. Hier (onder regionale maatregelen) vindt u het 'Intrekkingsbesluit Noodverordening COVID-19' van de Veiligheidsregio Limburg-Noord (18 november 2020). Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Versoepeling coronamaatregelen

14 mei 2020
sportvereniging
Op 6 mei 2020 kondigde het kabinet een stapsgewijze versoepeling van de coronamaatregelen aan. Op basis van deze versoepeling is een nieuwe noodverordening voor de Veiligheidsregio Limburg Noord vastgesteld.

Versoepelingen

Vanaf 11 mei 2020 zijn er nieuwe versoepelingen van toepassing. Deze versoepelingen zijn opgenomen in de nieuwe noodverordening. Het gaat om de volgende aanpassingen:

  • Contactberoepen zoals kappers, fysiotherapeuten en schoonheidsspecialisten kunnen op afspraak weer aan de slag
  • Bibliotheken mogen weer open
  • Binnen- en buitenzwembaden mogen weer open
  • Buiten sporten is voor personen van 19 jaar en ouder weer toegestaan, maar wel op 1,5 meter afstand
  • Non-food kramen zijn weer toegestaan op de weekmarkten indien zij voldoen aan de afstandseisen.

Basisregels volgen

In deze nieuwe fase is het advies om een paar eenvoudige basisregels te volgen: houd altijd 1,5 meter afstand en vermijd drukte. Blijf thuis als je verkoudheidsklachten hebt. Als je benauwd bent of koorts hebt, blijven ook je huisgenoten thuis. Was regelmatig je handen. Alleen als we ons allemaal aan deze regels houden, geven we het coronavirus geen nieuwe kans. Dan kunnen we de komende tijd steeds meer beperkende maatregelen schrappen.

Bekijk hier de geldende noodverordening:

pdf Noodverordening (PDF, 191.46 KB)