Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft om grip op het coronavirus te krijgen een aantal maatregelen genomen. Kijk hier voor de huidige maatregelenHier (onder regionale maatregelen) vindt u de meest actuele noodverordening van de Veligheidsregio Limburg-Noord. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Vervangen kastanjebomen Maria Hoop

19 november 2020
Kastanjelaan Maria Hoop
Begin december start gemeente Echt-Susteren met het gefaseerd vervangen van de kastanjebomen op de Bergweg en Waldfeuchterbaan in Maria Hoop.

Lanen Bergweg en Waldfeuchterbaan Maria Hoop

De kastanjelanen Bergweg en Waldfeuchterbaan rondom Maria Hoop takelen in snel tempo af. Dit komt doordat de kastanjebloedingsziekte de bomen fors heeft aangetast. Omdat de lanen erg belangrijk zijn voor de oriëntatie en duurzame instandhouding van de ingekorven vleermuis, worden deze bomen de komende jaren gefaseerd vervangen. Circa 80 bomen (50 stuks Bergweg / 30 stuks Waldfeuchterbaan) dienen gerooid te worden.


Annendaalderweg Maria Hoop

De eiken op de Annendaalderweg takelen eveneens in rap tempo af door de aantasting van de eikenspintkever. Het herplanten van de bomen in deze laan zal in een later stadium opgepakt worden.


Start uitvoering

De werkzaamheden worden van week 47 t/m week 50 door aannemer Van der Linden Groen uit Sittard uitgevoerd.


Vragen?

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben dan kunt u contact opnemen met mevr. M. Peeters via 0475 478 478.