Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft om grip op het coronavirus te krijgen een aantal maatregelen genomen. Kijk hier voor de huidige maatregelen. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Vervanging hoogspanningsmasten tussen Maasbracht en Born

27 juni 2018
hoogspanningsmasten
In het voorjaar van 2019 start TenneT met het vervangen van een aantal hoogspanningsmasten in onze gemeente. TenneT is als landelijke netbeheerder van het elektriciteitsnet verantwoordelijk voor de leveringszekerheid van elektriciteit.

Waarom vervangen?

Tussen Maasbracht en Born, deels in Echt-Susteren, is een bovengrondse 150kV-hoogspanningsverbinding aanwezig. Om deze bovengrondse verbinding up-to-date te houden en te laten voldoen aan de geldende veiligheidsnormen is grootschalig onderhoud van deze hoogspanningslijn noodzakelijk. Daarom worden in Echt-Susteren 28 steunmasten en 4 afspanmasten vervangen door nieuwe masten.


Welke werkzaamheden?

De werkzaamheden bestaan onder andere uit het vervangen van in totaal 37 hoogspanningsmasten tussen Maasbracht en Born. Na het plaatsen van de nieuwe masten, worden de oude masten afgebroken en afgevoerd. Ook worden alle geleiders in het lijndeel tussen Maasbracht en Born vervangen. Daarnaast krijgen alle masten op de verbinding tussen Maasbracht en Born, in totaal 56 stuks, ringaarding. De masten die blijven staan, worden opnieuw geschilderd.


Wat is de planning?

Op dit moment zit TenneT in de voorbereidende fase. De werkzaamheden starten in het voorjaar van 2019 en zijn naar verwachting in het najaar van 2019 afgerond. De bewoners in de directe omgeving van de werkzaamheden worden via bewonersbrieven op de hoogte gehouden.


Meer weten?

Mochten er toch nog vragen zijn over de werkzaamheden? Neem dan een kijkje op de website van TenneT via www.tennet.eu/born of neem contact op met het servicecentrum van TenneT via 0800-836 63 88. U kunt ook een mail sturen naar TenneTCCC@tennet.eu.