Gewijzigde openingstijden rondom carnaval

  • Er wordt een carnavalsmiddag georganiseerd voor de ouderen die deelnemen aan de huiskamerprojecten in onze gemeente. Op donderdag 20 februari is het gemeentehuis daarom gesloten. Telefonisch is het gemeentehuis bereikbaar van 9.00 tot 12.00 uur 
  • Vanwege carnaval is het gemeentehuis op maandag 24 februari en dinsdag 25 februari gesloten (ook telefonisch)
  • Voor werkzaamheden die niet uitgesteld kunnen worden, zoals geboorte- en overlijdensaangiftes, wordt op dinsdag 25 februari de gelegenheid geboden om aangifte te doen tussen 11.00 en 12.00 uur. U kunt dan terecht bij de ambtenaar burgerlijke stand op het gemeentehuis 
  • Daarnaast verzoeken we iedereen om tijdens de carnavalsdagen de Nieuwe Markt zoveel mogelijk vrij te houden van geparkeerde auto’s in verband met carnavalsoptochten

Vervanging hoogspanningsmasten tussen Maasbracht en Born

27 juni 2018
hoogspanningsmasten
In het voorjaar van 2019 start TenneT met het vervangen van een aantal hoogspanningsmasten in onze gemeente. TenneT is als landelijke netbeheerder van het elektriciteitsnet verantwoordelijk voor de leveringszekerheid van elektriciteit.

Waarom vervangen?

Tussen Maasbracht en Born, deels in Echt-Susteren, is een bovengrondse 150kV-hoogspanningsverbinding aanwezig. Om deze bovengrondse verbinding up-to-date te houden en te laten voldoen aan de geldende veiligheidsnormen is grootschalig onderhoud van deze hoogspanningslijn noodzakelijk. Daarom worden in Echt-Susteren 28 steunmasten en 4 afspanmasten vervangen door nieuwe masten.


Welke werkzaamheden?

De werkzaamheden bestaan onder andere uit het vervangen van in totaal 37 hoogspanningsmasten tussen Maasbracht en Born. Na het plaatsen van de nieuwe masten, worden de oude masten afgebroken en afgevoerd. Ook worden alle geleiders in het lijndeel tussen Maasbracht en Born vervangen. Daarnaast krijgen alle masten op de verbinding tussen Maasbracht en Born, in totaal 56 stuks, ringaarding. De masten die blijven staan, worden opnieuw geschilderd.


Wat is de planning?

Op dit moment zit TenneT in de voorbereidende fase. De werkzaamheden starten in het voorjaar van 2019 en zijn naar verwachting in het najaar van 2019 afgerond. De bewoners in de directe omgeving van de werkzaamheden worden via bewonersbrieven op de hoogte gehouden.


Meer weten?

Mochten er toch nog vragen zijn over de werkzaamheden? Neem dan een kijkje op de website van TenneT via www.tennet.eu/born of neem contact op met het servicecentrum van TenneT via 0800-836 63 88. U kunt ook een mail sturen naar TenneTCCC@tennet.eu.