Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft om grip op het coronavirus te krijgen een aantal maatregelen genomen. Kijk hier voor de huidige maatregelenHier (onder regionale maatregelen) vindt u de meest actuele noodverordening van de Veligheidsregio Limburg-Noord. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Vervuild PMD wordt niet meegenomen

3 maart 2020
PMD zakken
De afgelopen tijd wordt er veel restafval in de PMD-zakken aangetroffen. Dit varieert van elektrische apparaten, speelgoed, cd rekken, air fryers, volle pakken melk in dozen tot landbouwfolie en meer afval dat niet thuishoort bij het PMD.

Rode sticker

Deze zakken krijgen een rode sticker en worden niet opgehaald en blijven dus liggen. U bent zelf verantwoordelijk voor het aanbieden van de juiste afvalstoffen. Weet u niet waar iets thuishoort? Raadpleeg dan de afvalwijzer 2020 of de nieuwe Afvalapp Echt-Susteren. Ook kunt u contact opnemen met Icomes over vragen over afval.


Waarom goed scheiden?

Als er restafval in het PMD wordt aangetroffen kan dit niet worden hergebruikt. De totale PMD-inzameling wordt hierdoor afgekeurd. Hierdoor ontstaat meer kosten en deze worden uiteindelijk in de afvalstoffenheffing doorberekend. Icomes gaat de komende weken de inhoud van de PMD-zakken extra controleren. Daarnaast merken we dat er nog steeds niet-volle restafvalbakken aangeboden worden. Dit kost u onnodig veel geld. Zet de bak alleen aan de straat als deze volledig gevuld is.