Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft om grip op het coronavirus te krijgen een aantal maatregelen genomen. Kijk hier voor de huidige maatregelenHier (onder regionale maatregelen) vindt u de meest actuele noodverordening van de Veligheidsregio Limburg-Noord. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Voorrang in het verkeer, wanneer wel en wanneer niet?

6 mei 2020
Voorrangsweg Nieuwstadt
Verkeer van rechts heeft voorrang. Een belangrijke vuistregel bij een kruispunt zonder voorrangsregeling. Dit geldt niet op alle wegen.

Voorrangswegen

Enkele wegen binnen de bebouwde kom van Echt-Susteren zijn voorrangswegen. Hier mag u hoofdzakelijk 50 km/h rijden. Denk aan de provinciale wegen, maar ook gemeentelijke wegen. Voorbeelden hiervan zijn de Peijerstraat-Bosstraat Echt, Oude Rijksweg Noord Susteren en Susterderweg-Gouverneur Houbenstraat Nieuwstadt.


Voorrangsregeling bij uitrit

De voorrangsregeling op deze wegen is veelal geregeld door de bekende voorrangsborden. Er zijn ook situaties waar de weginrichting de voorrang regelt. Hier zijn de zijwegen ingericht als
uitrit(-constructie). Deze zijn hoofdzakelijk te herkennen aan een verhoogde aansluiting waarbij het trottoir en/of fietspad langs de voorrangsweg doorloopt. Een voorbeeld hiervan is de nieuwe inrichting van de Susterderweg-Gouverneur Houbenstraat in Nieuwstadt. Wie een dergelijke uitrit verlaat, dient aan alle kruisende verkeer voorrang te verlenen. Er zijn geen verkeersborden aan toegevoegd.

De foto hierboven laat de kruising op de Gouverneur Houbenstraat-Louis Haanstraat in Nieuwstadt zien waar er sprake is van een uitrit met een verhoogde aansluiting.